Papageno Radio
Film Éneklő Cyrano, élőszereplős A kis hableány – Ezeket a musicalfilmeket várhatjuk a...

Éneklő Cyrano, élőszereplős A kis hableány – Ezeket a musicalfilmeket várhatjuk a közeljövőben

Újabb musicalfilmeket mutatnak be hamarosan a mozikban vagy a streamingszolgáltatóknál. Ezek nem ismeretlen zenés darabokból készülnek, közös bennük, hogy a színházakban már nagy sikert arattak.

Mielőtt rátérnénk az újdonságokra, idézzük fel azokat a musicalfilmeket, amelyek  dobozban maradtak a 2020-as járványhelyzet miatt. Ezeknek a bemutatóit, Néhány film, köztük egy Lin-Manuel Miranda-projekt és a Steven Spielberg rendezte West Side Story bemutatóját 2021-re halasztották.

Ide kapcsolódik:
Ezeket a musicalfilmeket várhatjuk 2020-ban a mozikban

Edmond Rostand Cyrano című drámájából Erica Schmidt, Aaron és Bryce Dessner, Matt Berninger, illetve Carin Besser írt musicalt (nem tévesztendő össze az 1987-es Broadway-adaptációval, amelynek dalszövegeit a Mechanikus narancs, szerzője, Anthony Burgess írta), ezt viszik filmre Peter Dinklage-dzsel. A színész, akit valószínűleg olvasóink is ismernek a Trónok harca Tyrion Lannistereként, az off-Broadwayn már bemutatkozott a címszerepben. A rendező az a Joe Wright, aki a 2005-ös Büszkeség és balítélettel, a legutóbbi Anna Kareninával és a Pán Péterrel is bizonyította, hogy jól állnak neki a kosztümös filmek.

A kis hableányból Rob Marshall forgat élőszereplős musicalfilmet, de a projekt mögött természetesen ott áll a Disney is. A szereplők között megtalálható Awkwafina, Javiert Bardem és Melissa McCarthy, de R ‘n’ B-sztárokkal is erősítettek az alkotók. Howard Ashman és Alan Menken jól ismert dalai mellett újak is elhangzanak, amelyeket Menken és Lin-Manuel Miranda jegyez.

Lin-Manuel Miranda rendez is: a Tick, Tick… Boom! egy fiatal, feltörekvő zeneszerzőről szól, aki New Yorkban él. A történet a 90-es években játszódik, a főszerepet Andrew Garfield játssza, akit énekelni még nem hallottunk, de volt már a mozikban Pókember és a Facebook egyik alapítója, de jelentős West End- és Broadway-tapasztalata is van.

Az előkészületek folynak a Gypsy, a Jekyll és Hyde, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát, a matilda a Miss Saigon, az Oliver!, a Pippin, a Rémségek kicsiny boltja, a Spamalot, a Sunset Boulevard, A tavasz ébredése, a Wicked című musicalekhez, és várhatjuk a Porgy és Bess filmváltozatát is. A Sondheim-rajongókat igazán elkényeztetik a stúdiók, hiszen az előbbi felsorolásban találnak már olyan darabot, amit a musicalpápa jegyzett, de ezeken kívül várhatják még a Follies és a Merrily We Go Along című musicaleket is.

Ide kapcsolódik:
90 éves Stephen Sondheim, a „musicalpápa”

(Playbill)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!