Papageno Radio
Live Online tartja meg az idei évadra tervezett koncertjeit a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online tartja meg az idei évadra tervezett koncertjeit a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén decembertől a Liszt Ferenc Kamarazenekar házhoz viszi a koncertélményt. A zenekar célja továbbra is, hogy a lehető legszélesebb közönség számára tegye elérhetővé a minőségi komolyzenét. A jelenlegi járványügyi helyzetre és a kormányrendeletekre való tekintettel élő online közvetítések formájában élvezheti a közönség a koncerteket. Az első virtuális előadásra december 3-án kerül sor a Filharmónia Magyarország szervezésében, majd december 4-én az új évad első bérletes koncertje is megtekinthető lesz online.

Bár a kamarazenekar koncertjein nem vehet részt személyesen a közönség, decembertől mindenki számára ingyenesen elérhetővé válnak a soron következő előadások. Professzionális, technikai stáb segítségével, streaming szolgáltatás formájában a zenekar továbbra is a megszokott magas minőséget nyújtja az érdeklődők számára.

A koncertek a zenekar Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és weboldalán egyaránt követhetőek lesznek.

A téli koncertdömpinget december 3-án, Szegeden indítja a zenekar. Az előadás élő közvetítése a Filharmónia Magyarország hivatalos Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és a Vimeo-felületén lesz elérhető 19:00 órai kezdettel.

A közvetítés linkjét a Liszt Ferenc Kamarazenekar is megosztja közösségimédia-felületein.

A koncertet Járdányi Pál első zenekari darabja, a Szimfonietta nyitja. Az Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző idén lenne 100 éves, és nem mellesleg Lukácsházi Györgynek, a zenekar csellistájának nagyapja. A nyitóelőadáson Beethoven és a zenekar névadójának művei is terítékre kerülnek, megemlékezve a legendák idei 250. és közelgő 210. születési évfordulójáról.

A kamarazenekari formáció sajátossága, hogy szűkített vagy bővített felállásban egyaránt színpadra tudnak lépni a zenészek. A Liszt Ferenc Kamarazenekar ennek megfelelően folyamatosan keresi a lehetőséget az új művészekkel való együttműködésre. Ezt szolgálja az LFKZ tehetséggondozási programja, a Mesterjáték is, amelynek keretén belül fiatal művészek léphetnek színpadra a kamarazenekarral közösen. A szegedi koncert szólistája, Szokolay Ádám a nemzetközi kitekintésű Bartók Világversenyen tavaly első helyezésével nyerte el a lehetőséget, hogy felléphessen a zenekarral. A tehetséges zongorista Liszt Ferenc Malédiction című zongoraversenyét adja elő vonószenekari kísérettel.

Ide kapcsolódik:
Szokolay Ádám nyerte a 2019-es Bartók Világversenyt

A Liszt Ferenc Kamarazenekar az évad első bérletes koncertjével december 4-én, 19:30-kor a Zeneakadémia színpadjáról jelentkezik. Dvořák Szerenádját és Vivaldi ikonikus darabját, a Négy évszakot a világhírű hegedűművész Baráti Kristóf közreműködésével adják elő a zenészek. A közönség a zenekar közösségimédia-felületein élőben követheti a koncertet.

További információkért látogasson el a zenekar honlapjára. 

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X