Papageno Radio
Live Online tartja meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Concerto Budapest

Online tartja meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Concerto Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az együttes immár hagyományos ünnepváró hangversenye idén sem hiányozhat a karácsony előtti napok programjáról, még ha kényszerűségből most csupán közvetítés révén juthat is el a közönséghez. A december 21-én 19.35-kor kezdődő koncertet a Concerto Budapest felületei mellett a Papageno Facebook-oldalán is lehet majd követni.

Keller András és a Concerto Budapest a megszokott nagyzenekari Csajkovszkij-műsor helyett idén olyan összeállítást kínál, amely igazodik a 2020-as esztendőt végigkísérő helyzethez, így az ünnep lelkiségéhez is.

A kisebb előadói létszámot igénylő műsoregységek reprezentatív válogatást ígérnek. Megszólal majd Händel zenéje, valamint Csajkovszkij vonósszextettje és a Firenzei emlék is. A reprezentatív jelleget az is erősíti majd, hogy az egymás nyomában a pódiumra lépő előadók a Concerto Budapest együttesének különböző szekcióit és szólamait fogják képviselni: a rezesek Händel-blokkjától az ütősök Debussy-előadásáig. S természetesen nem hiányozhat erről a koncertről a visszajáró vendégművész, Balázs János sem, a Kossuth-díjas zongoraművész saját parafrázisa megszólaltatásával a karácsony táján nem nélkülözhető Diótörőt is megidézi.

A Concerto Budapest zeneigazgatója, Keller András ezúttal nem karmesterként, hanem kamarapartnerként és egyszersmind a Keller Quartet primáriusaként szavatolja majd a zenekar évzáró koncertjének élményteremtő erejét.

Promóció

X
X