Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Koncerttel ünneplik Mozart 265. születésnapját Buda egyik kultikus találkozóhelyén

Közvetítés – Koncerttel ünneplik Mozart 265. születésnapját Buda egyik kultikus találkozóhelyén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A BÉLA – bár „Zeneszerző születésnapok” programsorozata két éve kezdődött Bartók Béla születésének megünneplésével. Idén elsőként W. A. Mozartot ünneplik két nappal a mester születési dátuma után, január 29-én 19:00-kor, ingyenes online esemény keretében a Papageno és a BÉLA-bár Facebook-oldalán streamelve. 

A BÉLA – bár, lakás, étterem, arborétum egy kultikus hely. Nemcsak azért, mert a névadója Bartók Béla, hiszen ezen az úton találjuk Budapesten a XI. kerületben, és nem is csak azért, mert ez az étterem a művészek egyik kedvenc találkozóhelye, hanem mert a vezetősége kulturális missziót folytat a klasszikus zene terjesztéséért.

Nehéz helyzetben van most a kultúra, éppúgy, mint a vendéglátóipar. Vannak viszont helyek, művészek, akik ebben a nehéz helyzetben is elkötelezettek maradnak hitvallásuk mellett.

- hirdetés -

Közéjük tartozik Szuhay Gergely ipar- és képzőművész, a bár egyik tulajdonosa, és vele a fellépő művészek is: Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán és a Magyar Állami Operaház művészei: Miskolczi Anita csellóművész, Dóczi Áron hegedűművész és Kálvin Balázs zongoraművész, valamint az est házigazdája, Ferencz Gabriella színművész.

„Ez most egy ilyen időszak. A válság ellenére a kultúrának élnie kell, mert a kultúra maga az élet. És ez magában foglalja nemcsak az előadó művészeket, hanem a helyszíneket, a stábtagokat, és  természetesen a közönséget is. Nem panaszkodunk. Egymást mentjük meg. A Béla Bár helyszínt biztosít, a művészek játszanak, a Papageno felületet biztosít, a lelke mindenkinek benne van, hogy Mozart zenéje életre keljen, és eljusson az emberekhez.”

Az est programja: 

 

d-moll fantázia, K.397 (Kálvin Balázs)

 

Cherubino Non so più cosa son című áriája a Figaro házasságából (Bojta Zsuzsanna, Kálvin Balázs)

 

e-moll hegedű szonáta K. 304. (Dóczi Áron, Kálvin Balázs)

 

Sextus Parto, parto áriája a Titus kegyelme című operából (Bojta Zsuzsanna, Kálvin Balázs)

 

B-dúr trió K. 502. (Dóczi Áron, Miskolczi Anita, Kálvin Balázs)

 

Dorabella Smanie implacabili áriája a Cosi fan tuttéból (Bojta Zsuzsanna, Dóczi Áron, Miskolczi Anita és Kálvin Balázs)

 

Aki szeretne segíteni, vagy támogatást nyújtani ennek a különleges helynek és koncertsorozatnak, ezen a bankszámla-számon megteheti: OTP 11711058-21361609

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X