Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Perényi Miklós és a Concerto Budapest

Közvetítés – Perényi Miklós és a Concerto Budapest

Perényi Miklós, a Keller Quartet és a Concerto Budapest január 23-án 19:30-tól ad közös koncertet a Zeneakadémián. Az előadást élőben lehet majd követni a Concerto Budapest YouTube-csatornáján és honlapján, a Zeneakadémia felületein és a Papageno Facebook-oldalán.

A mesteri szakértelem és a művészi ihlet, s éppígy az örökölt tradíció és a személyes mondandó kettőssége jellemzi e koncert programját. Robert Schumann 1850-ben komponált a-moll csellóversenye (a szerző meghatározásában: hangversenydarab gordonkára zenekari kísérettel) olyan muzsikus szólójával hangzik majd fel, akinek személye valóságos megtestesülése a fent említett értékek oly kívánatos harmóniájának.

- hirdetés -

Perényi Miklós az est folyamán a Keller Quartet tagjaival is együtt játszik, hiszen Schubert életének legutolsó esztendejében, 1828-ban komponált összegző-összefoglaló kamarazenei remekművét, a C-dúr vonósötöst is előadják. E kompozícióról és annak is gyönyörű Adagio-tételéről nem kisebb szaktekintély, mint Kurtág György vallott ekképpen: „Nekem a szépségideálom Schubert Vonósötösének […] a lassú tétele. Nekem a szépségideálom az, hogy valami gyönyörű.

A már említett csellóverseny felvezetéseként pedig Richard Wagner Siegfried-idilljét hallhatjuk, amely a szerenád-hagyomány vállalását és a legsajátabb alkotói és férji vallomást állítja a középpontba.

 

A koncert pontos műsora:

  • SCHUBERT: C-dúr vonósötös, D. 956
    – szünet –
  • WAGNER: Siegfried-idill, WWV 103
  • SCHUMANN: a-moll csellóverseny, op. 129

Közreműködik: Perényi Miklós (cselló), Keller Quartet – Keller András, Környei Zsófia (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

Vezényel: Keller András

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X