Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Baráth Emőke és a Concerto Budapest

Közvetítés – Baráth Emőke és a Concerto Budapest

A Concerto Budapest Vashegyi György vezényletével készül Haydn-koncertre a BMC-ben február 5-én 19:30-tól. A Concerto Budapest YouTube-csatornáján és a Papageno Facebook-oldalán ingyenesen követhető előadás szólistái Baráth Emőke és Berecz Mihály lesznek.

- hirdetés -

A bécsi klasszika nagy triászának legidősebb tagja, Haydn lesz e februári koncert főszereplője, no meg a zenekarral már régóta együttműködő szólisták. Baráth Emőke bár még mindig karrierje elején jár, már régóta a nemzetközi zenei szcéna legjobbjai között foglal helyet, és Berecz Mihályt sem kell bemutatni a Concerto Budapest visszajáró közönségének, hiszen előadói érettségét, biztos stílusérzékét és technikáját már többször bizonyította a zenekar vendégeként.

- hirdetés -

A két szólista mellett a művek korhű előadásáról az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus alapítója és vezetője, Vashegyi György gondoskodik, aki közel harminc éve a magyar régizenei élet egyik központi személyisége.

Haydn két korai szimfóniája mellett legutolsó billentyűs concertója is elhangzik majd, magyaros rondófináléval. Szintén a komponista aránylag kései alkotásai közé tartozik az Arianna Naxosban. Első, londoni előadásán még kasztrál énekes adta elő a szólószerepet, s ekképpen méltatta egy korabeli kritika:

Vashegyi György

„Olyan sokféle drámai modulációval bővelkedik, és oly ragyogó magával ragadó passzusaiban, hogy megérintette és feloldotta a közönséget. Elragadó emlékekkel beszélnek róla, és ennek megfelelően Haydn kantátája lesz a tél legnagyobb zenei kívánatossága.”

Műsor:

  • HAYDN: 26. (d-moll, „Lamentatione”) szimfónia, Hob. I:26
  • HAYDN: 11. (D-dúr) zongoraverseny, Hob. XVIII:11

—szünet—

  • HAYDN: 49. (f-moll, „La Passione”) szimfónia, Hob. I:49
  • HAYDN: Arianna Naxosban, Hob. XXVIb:2 (zenekari verzió)

Közreműködik: Baráth Emőke szoprán, Berecz Mihály zongora; vezényel: Vashegyi György

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X