Közvetítés – Interaktív játékra hívja a közönséget a Nemzeti Filharmonikusok

Dinyés Dániel - fotó: Somogyi Roxána

Február 14-én 15 órától Schubert VIII. (h-moll, Befejezetlen) szimfóniájának I. tétele kerül középpontba a Nemzeti Filharmonikusok Zenemánia elnevezésű programjában. Az online követhető élő, interaktív koncerten a házigazda, Dinyés Dániel várja a közönség kérdéseit, amit az előadás kezdetéig a zenemania@filharmonikusok.hu e-mail címre, vagy az előadás közben Facebook kommentben lehet elküldeni.

A Zenemánia sorozatban rendre már-már slágernek számító darabokat járnak körbe a Nemzeti Filharmonikusok művészei Dinyés Dániel vezetésével.

Mi van akkor, ha a tudottat nem vesszük természetesnek? Ha közelebb megyünk és megvizsgáljuk, hogy miért is szeretünk valamit? Mi az, amitől mindig a hatása alá kerülünk érzelmileg? Vajon eltűnik-e így a varázs, vagy éppen ettől válik még lenyűgözőbbé? Meddig mélyíthető az ismeretünk egy darabról?

Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Nemzeti Filharmonikusok kiváló muzsikusai, akik a közönség kérdései, hozzászólásai révén olyan váratlan feladatok elé kerülnek majd, amikről csak ott, élőben értesülnek, és oldanak meg a legmagasabb színvonalon.”