Papageno Radio
Intermezzo A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét támogatja a zeneipar háttérmunkásait

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét támogatja a zeneipar háttérmunkásait

A koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára ír ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány.

A roadok, hang-, fény- és videótechnikusok, sofőrök, tourmanagerek, színpadmesterek és más segítők ötmillió forintos keretösszegre pályázhatnak. Ezúttal legfeljebb harmincöt zeneipari háttérmunkásnak tudnak segíteni, legalább százezer, legfeljebb 300 ezer forinttal – mondta Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke.

A pályázat elbírálásában héttagú, a zeneipari háttérterületek szakembereiből összeállított tanácsadó testület segíti az alapítvány kuratóriumát. A testület tagja Böhm Gábor (Akvárium Klub programmenedzser), Németh Márton (hangmérnök), Szicsó Zsolt, Zsidei János, Porkoláb Tamás (Quimby, Budapest Park fénytechnikus), Angerer Attila (Turnébusz), Ondecs István (Margaret Island crew manager), valamint Szabó Zsolt (Savethebackstage ötletgazda, színpadmester, tourmanager).

Ide kapcsolódik:
A zeneipar megsegítésére indít kampányt a Fábián Juli Emlékalapítvány

A koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar. 2020 tavaszától mostanáig néhány átmeneti hónap kivételével gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek és még mindig nem látható, hogy az iparág korábbi működési szintjét mikor érheti el – mondta el Szepesi Mátyás.

„A mostani ötmillió forintos keret alapja a #SaveTheBackstage kampány során összegyűlt összeg,

valamint nyolc könnyűzenei produkció (Vad Fruttik, Random Trip, Szabó Balázs Bandája, Jónás Vera, Colorstar, Magashegyi Underground, Mörk, Saya Noé, Ohnody) által raktárkoncertjeik gázsijából tett személyes felajánlások összege” – tette hozzá.

Ide kapcsolódik:
Fábián Juli családja alapítványt hozott létre a beteg zenészek segítésére

A mostani már a második alkalom, hogy az énekesnő emlékére létrehozott alapítvány hasonló pályázattal segít a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került háttérmunkásokon. Tavaly nyáron, a hatmillió forinttal tudták támogatni a kiválasztott szakembereket a One Future Streamfesttel közös gyűjtésből, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlásokból összegyűlt összegeknek köszönhetően.

A pályázat leadásának időpontja: május 1. éjfél, a kérelmet emailben a [email protected] emailcímre kell benyújtani. Az emlékalapítvány kuratóriuma várhatóan május 10-én dönt a pályázatokról. A támogatásokat a tervek szerint tizenöt napon belül folyósítják.

A teljes pályázati kiírás itt olvasható.

(via MTI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!