Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Bor, mámor, Ráckeve – Júliusban jön a KeveFeszt 21

Bor, mámor, Ráckeve – Júliusban jön a KeveFeszt 21

Országosan is egyedülálló, nemzetiségi ételkülönlegességekkel, neves pincészetek boraival ízesített kulturális fesztivált és gasztronómiai napokat rendez a Budapesttől mindössze 40 kilométerre található Ráckeve önkormányzata július 9–11. között. A KeveFeszt 21-re a történelmi kisváros idegenforgalmi látványosságának, a Csónakos piacnak is helyet adó mesés környezetben, a Duna-parti sétányon kerül sor.

- hirdetés -

Vereckei Zoltán polgármester elmondta: az 1440-ben, a Csepel-szigeten, a török elől Magyarországra menekült szerbek által alapított Ráckeve gyönyörű természeti környezettel, több országos jelentőségű műemlékkel bír, emellett számos kulturális fesztivállal is büszkélkedhet, amelyről a 2010-ben elnyert Kultúra Magyar Városa cím is árulkodik.

- hirdetés -

A Kárpát-medencei összetartozás szép üzenetét hordozó rendezvényen egyedülállóan és reprezentatívan az ország összes jegyzett nemzetisége egyszerre képviselteti magát. Lesz bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán tánc, táncház, zene, ének, színház, két színpadon összesen 24 előadás, s hogy ne csak kulturális, hanem valóságos csemegék is legyenek, arról a nemzetiségi konyhák gondoskodnak a különleges ízekre vágyóknak, akik 24-féle speciális ételt kóstolhatnak, valamint 12 neves hazai borászat termékeit, szlovák söröket, különleges kávékat és minőségi pálinkákat.

A rendezvény Mága Zoltán és a Budapesti Gipsy Virtuózok koncertjével indul július 9-én, pénteken, amelyet szombaton és vasárnap egész napos fergeteges előadás-sorozat követ olyan esti sztárfellépőkkel, mint Herczku Ági és Básits Bránka.

A rendezvény fővédnöke Kövér László házelnök.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!