Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Több magyar művész is ott van a rangos Opus Klassik díj jelöltjei...

Több magyar művész is ott van a rangos Opus Klassik díj jelöltjei között

2018-ban alapították meg és adták át először az OPUS KLASSIK német zenei díjat, alapítói között megtalálhatók lemez- és zeneműkiadók, a függetlenek szervezete, valamint fesztiválintendánsok. A legjobbakat 25 kategóriában díjazzák, az idei jelöltek között pedig több magyar művész is megtalálható. A győztesek nevét októberben hirdetik ki.

- hirdetés -

Négy kategóriában esélyes az Opus Klassik díjra Snétberger Ferenc és a Keller Kvartett közös, Hallgató című lemeze, amely ott van a hangszeres előadók, az év szólistája, a kamarazene és az év koncertfelvétele kategóriák jelöltjei között.

- hirdetés -

A hangszeres előadók, az év együttese és az év koncertfelvétele kategóriákban a régizene világából érkező Capella Gabetta és a hagyományos közegben mozgó trombitaművész, Boldoczki Gábor kollaborációja is képviselteti magát a Versailles című felvétellel.

A koncertfelvételek között jelölték a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarának Rubinstein-lemezét is, melynek szólistája Schaghajegh Nosrati, a karmester pedig Farkas Róbert.

Keller Kvartett - fotó: Marjai Judit
Keller Kvartett – fotó: Marjai Judit

Az év karmestere kategóriában idén is ott találjuk Eötvös Pétert, méghozzá a Rebecca Saunders műveiből készült lemezzel. A kamarazenei kategóriában pedig az előbbiek mellett Schiff András és Jörg Widmann Brahms-lemeze is feltűnik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!