Papageno Radio
- hirdetés -

Capriccio

A Klasszik Rádió népszerű műsorában Novotny Anna és Zsoldos Dávid minden hétvégén egy-egy érdekes, a klasszikus zenéhez kötődő embert – de nem feltétlenül muzsikust – lát vendégül. A Capriccio még 2003-ban, a radiocafé 98.6-on indult Feyér Zoltán, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid ötlete nyomán, az első magyar, kereskedelmi rádióban fogható klasszikus zenei műsorként.

Műsor

Polgár Éva - forrás: Capricco

Május 16. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Polgár Éva
A vasárnapi vendég Polgár Éva, Los Angelesben élő magyar zongoraművész, a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny társigazgatója. Beszélgetünk pályájáról, zeneakadémiai éveiről, mestereiről, az amerikai zenei életről, a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyről, és új lemezéről is. (ism: május 22. szombat 16 óra)
Május 9. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Koch Andrea
A vasárnapi vendég Koch Andrea, a Rózsavölgyi és a Corvina Kiadó kommunikációs vezetője, a Benczúr Ház programszervezője. Az aktuális téma a Rózsavölgyi gondozásában nemrég megjelent, Händel életét és művészetét bemutató Christopher Hogwood kötet. (ism: május 15. szombat 16 óra)

Novotny Anna és Zsoldos Dávid - fotó: Klasszik Rádió, GAP Studió

Május 2. (vasárnap) – 16 óra
Capriccio 100 – jubileumi adás
Zenészek, táncművészek, rendezők és a művészeti élet további kiemelkedő szereplői. A 2019 áprilisában újraindult Capriccio 99 művészt látott vendégül az elmúlt időszakban. A jubileum 100. adásban a két műsorvezető, Novotny Anna és Zsoldos Dávid beszélgetnek egymással és mutatják meg kedvenc felvételeiket a hallgatóknak. (ism: május 8. szombat 16 óra)
Április 25. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Láng István
A 88 éves zeneszerzővel pályájáról, alkotótársairól, legendás mesterekről és alkotóműhelyekről beszélgettünk, de szó esett az UMZE Kamrazenekar április 30-i koncertjéről is, ahol a művész Bächer Iván szövegére írt TV-operája hangzik el. (ism: május 1., szombat 16 óra)
Április 18. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Velekei László
 
Velekei Lászlóval, a Győri Balett igazgatójával beszélgetünk az együttes múltjáról és jelenéről, az igazgatói munkáról, a covid19 okozta nehézségekről és az együttes új bemutatójáról is. (ism: április 24., szombat 16 óra)
Novák Ferenc Tata
Április 11. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Novák Ferenc „Tata”
 
Az adás vendége Novák Ferenc „Tata”, aki beszél pályájáról, Korniss Péterhez fűződő alkotókapcsolatáról és barátságáról, a táncházvilág múltjáról és jelenéről, valamint az április 12-én, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon levetített legendás előadásáról, a Forrószegiekről is.
(ism: április 17., szombat 16 óra)

Dénes István_Capriccio

Április 4. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Dénes István 
 
Az adás vendége a friss Liszt-díjas Dénes István karmester, az Operaház korrepetitora. Beszélgetünk pályájáról, fontos tanárairól, Kocsis Zoltánról, hangszereléseiről, valamint arról, hogy miért különösen fontos operákat vezényelni.
(ism: április 10., szombat 16 óra)
Március 28. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Környei Miklós
 
A Capriccio következő vendége Környei Miklós gitárművész, a Musiciens Libres művészeti vezetője. Beszélgetünk a családi gitártradícióról, a klasszikus gitár repertoárjáról, és a Musiciens Libres készülő lemezeiről is.
(ism: április 3., szombat 16 óra)
Németh Judit_Capriccio
Március 21. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Németh Judit 
Németh Judit idén vehette át a Magyarország Kiváló Művésze elismerést. Az adásban többek között arról beszélgettünk, hogy hogyan lesz valakiből Wagner-énekesnő, de szó esett Bayreuth varázsáról, énekmesteréről, Anna Reynoldsról és saját pedagógusi pályájáról is.
(ism: március 27., szombat 16 óra)
Simon István Capriccio
Március 14. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Simon István 
A Capriccio közvetkező vendége Simon István balett-táncos, kulturális menedzser lesz, akivel pályája alakulása mellett arról beszélgettünk, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a világ nagy színpadain, és hogy mitől is olyan különleges a magyar táncművészet.
(ism: március 20., szombat 16 óra)
Március 7. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Kelemen Barnabás 
A vendég Kelemen Barnabás hegedűművész, a Kelemen Kvartett vezetője. Beszélgetünk az együttes újjáalakulásáról és a vonósnégyesjátékról általában, a következő koncertekről és a FAB Ensemble-ról is.
(ism: március 13., szombat 16 óra)