Papageno Radio
- hirdetés -

Capriccio

A Klasszik Rádió népszerű műsorában Novotny Anna és Zsoldos Dávid minden hétvégén egy-egy érdekes, a klasszikus zenéhez kötődő embert – de nem feltétlenül muzsikust – lát vendégül. A Capricciót még 2003-ban, a radiocafé 98.6-on alapította Feyér Zoltán, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid az első magyar, kereskedelmi rádióban fogható klasszikus zenei műsorként.

Műsor

 
Február 28. (vasárnap) – 16 óra
 
A Capriccio vendége: Karczag Márton 
 
A vendég Karczag Márton, a Magyar Állami Operaház főemléktárosa. Beszélgetünk az Operaház kincseiről, egy közelgő izgalmas kiállításról és a nemrég a Papagenóra költözött Caruso blogról, valamint arról, hogy milyen életrajzi köteteken dolgozik épp.
 
(ism: március 6., szombat 16 óra)
Február 21. (vasárnap) – 16 óra
 
A Capriccio vendége: Győri Noémi és Madaras Gergely
 
Az adás vendége egy művész-házaspár, Győri Noémi fuvolaművész és Madaras Gergely karmester lesz. Beszélgetünk közeli budapesti fellépéseikről, londoni életükről, fuvolaátiratokról, kamarazenéről, és persze a közös (zenei) életükről.
 
(ism: február 27., szombat 16 óra)
Február 14. (vasárnap) – 16 óra
 
A Capriccio vendége: Gőz László
 
A harsonaművésszel a Budapest Music Center történetéről, az épülő operaházról, a Kurtág házaspárról és a jövőbeli tervekről beszélgetett Novotny Anna és Zsoldos Dávid.
 
(ism: február 20., szombat 16 óra)
Február 7. (vasárnap) – 16 óra
 
A Capriccio vendége: Lukács Miklós
 
Az adás aktuális vendége Lukács Miklós cimbalomművész, akivel pályakezdésről és szerteágazó zenei érdeklődéséről beszélgetünk, de szóba kerül, hogy miért van olyan kevés cimbalmos.
 
(ism: február 13., szombat 16 óra)
X
X