Papageno Radio
- hirdetés -

Papageno Rádió - Zene éjjel-nappal

A legizgalmasabb klasszikusok, korlátok nélkül. A Papageno Rádió műsora egyszerre nyújtja az ismerős dallamok élményét és a felfedezés izgalmát.

Műsor

Április 19. (hétfő) – 20 óra

Portré – Doráti Antal felvételei

Doráti Antal karmester tizennégy éves korában lett a Zeneakadémia növendéke. Kodálynál zeneszerzést, Székely Arnoldnál zongorát, Weiner Leónál kamarazenét tanult. Kodály és Weiner mellett fiatal éveiben a legmélyebb hatást Bartók Béla tette rá, karmesterideálja pedig Arturo Toscanini volt. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)

Április 12. (hétfő) – 20 óra

Portré – Herbert von Karajan felvételei

„Karajan zenélését erőteljes romantikus pátosz és drámaiság, méltóság és  távolságtartás jellemezte. Zenekara a perfekció bajnokává, a világ egyik legvirtuózabb szimfonikus együttesévé vált” – Csengery Kristóf. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)

Április 13. (kedd) – 20 óra 
Lemezújdonság – Snétberger Ferenc és a Keller Kvartett: Hallgató 
Komoly nemzetközi sikert ért el Snétberger Ferenc és a Keller Kvartett 2021 februárjában megjelent lemeze, a Hallgató. Az album a hónap legjobb tíz klasszikus zenei felvételei között szerepel az Apple Music kínálatában, míg a viszonyítási alapnak számító The Classic Review portál az Editor’s Choice rovatban április hónap legjobb klasszikus lemezei közé sorolta. (ism: csütörtök 22 óra, szombat 14 óra)

Április 5. (hétfő) – 20 óra

Händel: Messiás

Húsvét hétfőn 20 órától a Stockholmi Kamarakórus és a Concentus Musicus Wien előadását sugározzuk. A szólisták: Werner Hollweg, Roderick Kennedy, Marjana Lipovsek és Elisabeth Gale. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)