Papageno Radio

Capriccio - Klasszik Rádió (2020)

Capriccio - Klasszik Rádió (2019)

Capriccio - radiocafé 98.6 (2002-2009)

A Capriccio 2021-es korábbi adásai

 
Február 28. (vasárnap) – 16 óra
 
Vendég: Karczag Márton 
 
A vendég Karczag Márton, a Magyar Állami Operaház főemléktárosa. Beszélgetünk az Operaház kincseiről, egy közelgő izgalmas kiállításról és a nemrég a Papagenóra költözött Caruso blogról, valamint arról, hogy milyen életrajzi köteteken dolgozik épp.
 
(ism: március 6., szombat 16 óra)
Február 21. (vasárnap) – 16 óra
 
Vendégek: Győri Noémi és Madaras Gergely
 
Az adás vendége egy művész-házaspár, Győri Noémi fuvolaművész és Madaras Gergely karmester lesz. Beszélgetünk közeli budapesti fellépéseikről, londoni életükről, fuvolaátiratokról, kamarazenéről, és persze a közös (zenei) életükről.
 
(ism: február 27., szombat 16 óra)
Február 14. (vasárnap) – 16 óra
 
Vendég: Gőz László
 
A harsonaművésszel a Budapest Music Center történetéről, az épülő operaházról, a Kurtág házaspárról és a jövőbeli tervekről beszélgetett Novotny Anna és Zsoldos Dávid.
 
(ism: február 20., szombat 16 óra)
Február 7. (vasárnap) – 16 óra
 
Vendég: Lukács Miklós
 
Az adás aktuális vendége Lukács Miklós cimbalomművész, akivel pályakezdésről és szerteágazó zenei érdeklődéséről beszélgetünk, de szóba kerül, hogy miért van olyan kevés cimbalmos.
 
(ism: február 13., szombat 16 óra)
Január 31. (vasárnap) – 16 óra

A Capriccio vendége: Herczeg Tamás

Herczeg Tamás művészeti menedzser és rendező, a Szegedi Szabadtéri Játékok leköszönő igazgatója. Beszélgetünk pályájáról, a fesztiválról, annak számára legkedvesebb pillanatairól, és persze a kedvenc zenéiről.

(ism: február 6., szombat 16 óra)

Január 23. (vasárnap) – 16 óra

A Capriccio vendége: Antal Mátyás

A 75 éves Antal Mátyás fuvolaművész-karmesterrel az Állami Hangversenyzenekarnál és a Nemzeti Énekkarnál eltöltött évtizedekről, valamint Kocsis Zoltánról is beszélgettünk.

(ism: január 30., szombat 16 óra)

Január 17. (vasárnap) – 16 óra

A Capriccio vendége: Bátor Tamás

Az adásban szó lesz Bátor Tamás mozgalmas pályájáról, amely Budapesttől Milánóig-Miskolcig, majd ismét Budapestig ívelt, a Miskolci Operafesztiválról, operaénekesi múltjáról és művészeti menedzseri jelenéről.

(ism: január 23., szombat 16 óra)

Január 10. (vasárnap) – 16 óra

A Capriccio vendége: Orlai Tibor

Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda vezetője beszél többek közt a társulat történetéről, kulturális finanszírozásról, és persze a jelenről, az online streamekről is.

(ism: január 16., szombat 16 óra)

Január 3. (vasárnap) – 16 óra

A Capriccio vendége: Káel Csaba

Káel Csabával, a Müpa vezérigazgatójával szó lesz a 2020-as év értékeléséről, a Müpa zeneműpályázatáról, a koncertstreamekről, valamint azt is megtudjuk, hogy különböző kitérők után hogyan fordult a rendezés felé.

(ism: január 9., szombat 16 óra)