Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció KamaraSzólisták: „Bármely kottaállvány mögül előléphet az est szólistája”

KamaraSzólisták: „Bármely kottaállvány mögül előléphet az est szólistája”

A KamaraSzólisták egy frissen alapított, fiatal magyar tehetségek alkotta formáció, mely rendhagyó, performansz jellegű produkcióikkal áll a közönség elé, hogy népszerűsítse a komolyzenét a fiatal korosztályban.

- hirdetés -

A KamaraSzólisták Tangó & Klasszika című koncertjének programja is a komolyzene népszerűsítésére irányuló missziójuk jegyében állt össze. A műfaji áthallást két korszakos mű, Antonio Vivaldi Négy évszak és Astor Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben című szerzeményei segítségével mutatják be. Utóbbi mű esetében a népszerű tangóművészt Vivaldi műve ihlette: a latinos dallamai közé, tisztelgésül, folyamatosan belekomponálta a nagy előd híres motívumait.

- hirdetés -

A nemrég megalakult kamarazenekar az alapítóinak szándéka, hogy a több zenei műfajon átívelő repertoár a magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkező zenekar igényes művészi tolmácsolásával, az élő előadásmód varázsával érintse meg a hallgatóságot, melyre a világjárvány sújtotta világunkban talán nagyobb szükség van, mint valaha. Elsősorban a fiatalabb korosztály és a műfajjal szemben távolságtartóbb közönség körében kívánják népszerűsíteni a komolyzenét a legmagasabb művészeti színvonal fenntartása mellett, de repertoárjukban természetesen megtalálható a tradicionális vonós kamarazenekari irodalom is.

A formáció tagjai kihívásokat kereső fiatal művészek, akiknek többsége rangos komolyzenei versenyek helyezettjei, magyar és külföldi zenekarok meghívott szólistái, vendégművészei. Elhivatott zenészek, akik életük legnagyobb részét gyakorlással töltik szakmai felkészültségük folyamatos fenntartása és fejlesztése érdekében.

Tagok:

Agárdi Eszter (gordonka)
Hotzi Mátyás (gordonka)
Petruska Emma (gordonka)
Jobbágy Csongor (nagybőgő)

Bór Péter (brácsa)
Kalocsai Eszter (brácsa)
Nyári Gábor (brácsa)
Gál-Szabó Alíz (hegedű)
Ilosfai Csenge (hegedű)
Fehér-Salánki Teodóra (hegedű)

Gál-Tamási Anna (hegedű)

Korb Vanessza (hegedű)
Dosa Csenge (hegedű)
Farkas Péter (hegedű)
Fehér Csaba (hegedű)

Az együttest Fehér Csaba hegedűművész és Farkas Péter közgazdász, amatőr hegedűművész alapította. Kettejük barátsága 2018-ban kezdődött, amikor a székesfehérvári Hermann László Kamarazenekarban játszottak először együtt.

Csaba zenészcsaládból származik, édesapja és nagyapja is fagottművész, a Zeneakadémiáról pedig Szabadi Vilmos és Perényi Eszter tanítványaként került ki. Azóta több kamarazenekarban volt – köztük a Budapesti Vonósok, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral –állandó vagy vendégművésze. Kamarazenei képzettségét bizonyítja, hogy a Zeneakadémia szervezte Weiner Leó Országos Kamaraverseny kétszeres győztese.

Farkas Péter sokáig szintén hegedűművésznek készült, de végül a közgazdász pályát választotta. Üzleti tanulmányai alatt is töretlen szorgalommal játszott a fehérvári kamarazenekarban, ahol először találkozott Fehér Csabával. 2016-tól akkori üzlettársaival számos komolyzenei és „crossover” hazai és külföldi előadók produkcióinak bemutatására vállalkozott, többek között olyan világhírű magyar művészeknek szervezett nagykoncerteket, mint Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Zalai Antal. Péter jelenleg egy székesfehérvári cégcsoportban tölt be ügyvezetői tisztséget.

A koncertre a Normafa Rendezvényházban kerül sor június 27-én.
Jegyek ide katintva vásárolhatóak.

Program:

Kapunyitás és pezsgős welcome: 18:00-tól
Koncert kezdete: 19:00
Állófogadás: 20:00

BARTÓK Béla : Román népi táncok
Edvard ELGAR : Serenade for Strings
Antonio VIVALDI : Négy évszak – Nyár
Astor PIAZZOLLA: Tél
Antonio VIVALDI : Négy évszak – Tél
Astor PIAZZOLLA: Nyár

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!