Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Különleges koncertfelvételeket tesz közzé a Kodály Filharmonikusok Debrecen

Különleges koncertfelvételeket tesz közzé a Kodály Filharmonikusok Debrecen

A koronavírus idejére Debrecen komolyzenei együttesei, a Kodály Kórus és Kodály Filharmonikusok online elérhető tartalmakkal igyekszik pótolni az elhalasztott hangversenyek miatt kimaradó zenei élményeket.

- hirdetés -

Facebook-oldalukon folyamatosan közzétesznek korábbi produkcióikból készült új koncertfilmeket és hangfelvételeket, illetve válogatnak Youtube-csatornájuk már meglévő tartalmaiból.

- hirdetés -

Megtekinthető például Bach legendás d-moll toccata és fúgája Somogyi-Tóth Dániel előadásában, a Debreceni Református Nagytemplomban, mely a 2019-es fényjátékkal kísért Újévi koncerten került rögzítésre, vagy a breton legendát zenei impresszionista eszközökkel felelevenítő Az elsüllyedt katedrális Stokowsky zenekari átiratában, melyet a Kodály Filharmonikusok egy különleges helyszínen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terminál 1 műemlék utascsarnokában adtak elő. Legújabb tartalomként a Kodály Kórus Vojtina Bábszínházzal közös Magyar komédia olasz módra című előadása került fel, mely Balassi Bálint Szép magyar komédiájának részleteiből és Claudio Monteverdi madrigáljaiból épít fel egy egyedülálló produkciót.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A nagyzenekari koncertek közül a Beethoven 250 sorozatból került fel már több darab Somogyi-Tóth Dániel és Kollár Imre vezényletével, illetve Bartók virtuóz 2. hegedűversenyének előadása Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész és a Kodály Filharmonikusok által.

Április második hetétől pedig keddi napokon 19:30-ól a Papagenóval együttműködve jelentkeznek koncertfilmekkel, valamint a Papageno Rádión is hallhatóak lesznek darabok korábbi hangversenyeikből.

Elsőként április 7-én, Mozart: G-dúr hegedűversenye hangzik fel Zalai Antal hegedűművész és a Kodály Filharmonikusok Debrecen előadásában, Bényi Tibor vezényletével. A videófelvétel 2020 januárjában készült, a Debreceni Egyetem Aulájában.

2020 Nagyhetén több szakrális témájú mű hangfelvételét és koncertfilmjét is megjelentetik, ezzel is segítve a lelki elmélyülést majd Húsvét ünnepét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.