Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Magyar–lengyel tematikájú lemezek kiadására hirdettek pályázatot

Magyar–lengyel tematikájú lemezek kiadására hirdettek pályázatot

Meghirdette nyílt pályázatát a Wacław Felczak Alapítvány, amely magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel alkotói együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadását segíti elő. A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem közös érzelmek, értékrend, közös gondolkodásmód táplálja máig.

A Felczak-lemezek sorozatot Rosonczy-Kovács Mihály kezdeményezésére és szakmai gondozásával a Fonó Records indította útjára 2018-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Missziójuk, hogy a Wacław Felczak Alapítvány a magyar–lengyel barátság és együttműködés további elmélyítését segítse elő, mindezt kulturális eszközökkel egyaránt támogatva.

- hirdetés -

A Felczak-lemezek sorozat lengyel–magyar együttműködésben született albumokat ad közre hat műfajában: komolyzene – népzene; jazz – kortárs zene; világzene – könnyűzene. A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem közös érzelmek, értékrend, közös gondolkodásmód táplálja máig. Ez biztosítja, hogy az Európai Uniónak is példaadó magyar–lengyel barátság a jövőben is éljen, és új tartalmakkal gazdagodjék.

Ide kapcsolódik:
Ők kapják a Fischer Annie-, Kodály Zoltán- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjakat

Az Alapítvány 2021-ben folytatja a programot, amelynek pályázati keretösszege közel 14 millió forint. Minden évben maximum 4, komoly szakmai eredményekkel rendelkező művész magyar-lengyel tematikájú lemezének kiadását, valamint maximum 3 ígéretes tehetség magyar-lengyel tematikájú lemezének felvételét támogatja.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Balázs János – Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője
  • Harcsa Veronika – Fonogram-díjas jazzénekes
  • Rosonczy-Kovács Mihály – Junior Prima díjas népzenész, a Wacław Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja
  • Tóth Tibor – könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező

Az előkészítő programsorozat keretében négy lemez jelent meg: a Szent Efrém Férfikar, Lajkó Félix & Volosi, Fekete-Kovács Kornél – Kuba Stankiewicz, illetve a Hungarian FolkEmbassy albuma.

A pályázatra március 31-ig lehet jelentkezni, az eredményhirdetés április 26-án lesz.

További információk az alapítvány honlapján érhetők el.

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X