Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Kortárs szerzők bevonásával ad koncertet a Budapesti Vándor Kórus

Kortárs szerzők bevonásával ad koncertet a Budapesti Vándor Kórus

Nemcsak a változatosság, de az újdonság is gyönyörködtet. Remek példa erre a Budapesti Vándor Kórus új formátumú, repertoárbővítő hangversenye, melyre június 15-én 16 órakor kerül sor a Nádor-teremben.

- hirdetés -

A koncerttel az énekkar hagyományt szeretne teremteni: kétévenként egy olyan összeállítással közönség elé lépni, amely ma élő zeneszerzők műveiből áll és maga az előadás a komponisták instrukcióit figyelembe véve, az ő jelenlétükben jön létre.

- hirdetés -

A mostani, első koncert Gárdonyi Zsolt és Horváth Márton Levente vegyeskari oeuvre-jét állítja fókuszba kilenc mű segítségével, a szerzők munkásságát alaposan ismerő dr. Szabó Balázs szakmai „kalauzolásával”. A zongora-, illetve orgonakíséretes darabokban maguk a komponisták ülnek a hangszer mellé.

A rendezvény ugyanúgy érdekes lehet muzsikus szakembereknek, mint amatőr kórusénekeseknek vagy éppen olyan zenekedvelőknek, akik szívesen hallanak háttér információkat is az elhangzó művekről. A közönség soraiban ülők is kérdezhetnek, sőt, mindkét szerző egy-egy, egyszerűbb kottaképpel rendelkező művének kottáját kézbe véve, rövid ismerkedés után együtt énekelhetik el a kórussal. S aki szeretné, a kottát dedikáltathatja is a komponistákkal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.