Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Te csak hallgass! Te hallottad már Balog József Gershwin-lemezét?

Te hallottad már Balog József Gershwin-lemezét?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungaroton gondozásában 2017-ben jelent meg Balog József George Gershwin műveit tartalmazó felvétele, amely azóta is rendre a szakmai lapok látószögébe kerül.

- hirdetés -

A lemezen a Kék rapszódia, az Egy amerikai Párizsban vagy a Porgy és Bess szerzőjének, George Gershwinnek a műveit hallhatjuk a generációjának egyik legtehetségesebb zongoristája előadásában, aki briliáns technikájával és érzékeny, mély zeneiségével egyaránt kivívta a kritikusok elismerését és a közönség lelkesedését.

Többek között a fanfare.com egyenesen szuperlatívuszokban fogalmaz Balog József Gershwin játékáról. Mint írják, „Balog ezeket a szinte lejátszhatatlanul bonyolult Gershwin átiratokat tökéletes magabiztossággal, hihetetlen természeteséggel és értő zeneiséggel játssza. Az Earl Wild által készített döbbenetes anyagokhoz a szerzővel egyenrangú technikai felkészültséggel és tehetséggel fordul.”

Balog Józsefet nemcsak repertoárjának zenetörténeti szélessége, hanem a különlegességek iránti vonzódása is egyedivé teszi napjaink zongoristamezőnyében, amit az is bizonyít, hogy a belga Crescendo magazin összehasonlításában napjaink egyik legkeresettebb zongoristájánál is jobbnak bizonyult.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X