Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Varázsfutoda Összhangban a váltópontokon is

Összhangban a váltópontokon is

A 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a Papageno Varázsfutoda Kupa keretében zajlott le minden idők első, muzsikusoknak szervezett külön versenye, ahol a zenészek 3 fős váltóban teljesítették a 21,1 km-es távot. A 22 csapat közül az abszolút győztes a Budapest Show Kórus Team lett.

Nagyon örülök hogy ilyen sok zenész kollégát meg tudtok mozgatni! Mi épp az Operával turnézunk Székelyudvarhelyen, ezért sajnos sokan nem tudunk részt venni, de itt is velünk a futócipő! Még mindig, ahogy sok éve, a nap 24 órájában agitálom futásra az embereket. Hál Istennek ragadós a ‘betegség’. Kívánok sok sikert minden muzsikusnak!

- hirdetés -

– üzente a verseny előtt Miklósa Erika a futóknak. (Az ő futóélményeiről és futáshoz való viszonyáról itt olvashatnak.) A siker pedig nem maradt el, a kupára nevezők a teljes, mintegy 15.000 versenyzőt érintő végelszámolásánál egyáltalán nem a futottak még kategóriába kerültek.

A Szimfonikus Lajhároktól a Hangfutárokig

- hirdetés -

A Varázsfutoda első helyezett csapata, a Budapest Show Kórus Team az összetett verseny majdnem 600 csapatos mezőnyében 22. helyezést ért el, a Varázsfutodán 14. helyezett Fitt Klasszikusok csapat a triók női mezőnyében lett 22., ugyanitt a Rózsaszín Párduc trió 26. helyezést ért el.

A 32. Wizz Air Budapest Félmaraton Papageno Varázsfutoda Kupa dobogósai

Budapest Show Kórus Team (Sajó Mátyás, Lánszki Lőrinc, Hajba Gergő) 01:46:43

Szombathelyi Szimfonikus Lajhárok (Kovács Róbert, Béres Ottó, Szabó Levente) 01:49:04

Fenomén Fúvós Futók (Lukács Gergely, Szikora Márton, Filó Edit) 01:50:22

A díjkiosztóra a többi kategóriával ellentétben nem a versenyen került sor, hanem hamarosan, egy külön erre az alkalomra szervezett eseményen adjuk át az I-III. helyezett férfi és női csapatok számára serlegeket és a Papageno magazin értékes megjelenéseket tartalmazó díjait, a IV-X. helyezett váltók pedig csapatnévre szóló oklevelet vehetnek át. A díjátadóra várunk mindent résztvevő csapatot!

A Budafoki Dohnányi Zenekar négy csapattal is nevezett a versenyre (Dohnányi Fesztelenek, Dohnányi Fiszkiri, Dohnányi Zenekar Xtra és Dohnányi RUNbo), tőlük a következő üzenetet kaptuk hétfőn:

A BDZ négy csapata nevében hálásan köszönjük a tegnapi napot! Örök emlék marad, éjszakáig ment még a csetelés a sporttársakkal, nem tudtunk elszakadni. Semmi nem hozza így össze a csapatot, mint az együtt futás… ja, még a zene! Köszönjük nagyon, szuper volt a szervezés és a hangulat!

Reméljük, a futó zenészekkel készült interjúsorozatunk vagy a versenyen készült képek láttán még több zenész kap kedvet a futáshoz, és 2018-ban velük is találkozunk!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.