Papageno Radio
Blogok Beethoven Budán Vonószenekarral kiegészülve készül Beethoven-koncertre a Sárik Péter trió

Vonószenekarral kiegészülve készül Beethoven-koncertre a Sárik Péter trió

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 2015-ös Beethoven Budán Fesztiválon hangzott el először a Sárik Péter Trió Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó műsora, melyből lemez is készült X Beethoven címmel a Rózsavölgyi Kiadásában. A bemutató harmadik évfordulójára elkészült a program vonószenekarral kibővített változata, amely a pécsi Kodály Központban megtartott premier után május 3-án először hangzik fel Budapesten a MOMKultban.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége.

A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

 „… megpróbáltam elképzelni, hogy ha a Mester ma élne, és lenne egy ilyen nagyszerű jazz-triója, mint nekem, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne.” 

– mondja Sárik Péter, akinek formációja a BTA Szimfonikusokat hívja segítségül a koncerten. A zenekar fő célkitűzése, hogy a korábbi évszázadok szakrális művei mellett kortárs egyházzenei kompozíciókat is népszerűsítsenenek úgy templomokban, mint az ország számos koncerttermében. Ezek mellett gyakran közreműködnek gospel, könnyűzenei és jazz produkciókban is. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dr. Almási Kornél Zsolt.

Váltsa meg jegyét a koncertre ide kattintva!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X