Papageno Radio
Címlap Sikeres francia turnén vett részt a Mindenki című filmből ismert gyerekkórus

Sikeres francia turnén vett részt a Mindenki című filmből ismert gyerekkórus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nagy sikerrel lépett fel a franciaországi Senlisban a budapesti Bakács téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa. A Mindenki című Oscar-díjas kisfilmből, Deák Kristóf alkotásából ismert gyermekkart a Cziffra Alapítvány hívta meg.

Öröm volt látni, hogy Molnár Mónika vezényletével az együttes milyen hamar meghódította az alapítvány rendezvényeinek helyet adó Saint-Frambourg-kápolna közönségét

– mondta Havasi János, a a párizsi magyar nagykövetség kulturális tanácsosa. A kórus magyar, francia, német és angol szerzők műveit adta elő a szeptember 29-i koncerten, műsorukat hangszerszólóval és -trióval színesítették. Az est második felében közösen énekeltek a helyi iskola kórusával.

Fődíjat nyert Kanadában Bucsi Réka animációja

Mint Molnár Mónika elmondta, a film Oscar-díjának kihirdetése óta nyolcvan hazai és külföldi szereplésük volt. A filmvásznon látható kórusból már csak egy kislány tagja az együttesnek, de júniusban ő is ballagni fog.

A magyar diákok öt napot töltenek a vendéglátó családoknál a Párizshoz közeli Senlisban. Házigazdáik gazdag programmal, sok kirándulással teszik emlékezetessé franciaországi napjaikat.

Promóció

X
X