Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Londonban ad koncertet Balázs-Piri Soma

Londonban ad koncertet Balázs-Piri Soma

Október 12-én az Armel Opera Festival-díjas Balázs-Piri Soma zongorista lesz a London Mozart Players szólistája.

- hirdetés -

Az Armel díjazottjaként elsőként 2015-ben Boros Misi zongorista mutatkozott be Zürichben a Tonhalleban, a Pannon Filharmonikusok kíséretében.

- hirdetés -

A New York-i Carnegie Hallban Kökény Tamás nagybőgős és barátai 2017-ben, egy évvel később pedig Kristóf Réka operaénekes adott sikeres koncertet Äneas Humm (bariton) és Bogányi Gergely (zongora) közreműködésével.

A Berlin Filharmónia koncerttermében 2016-ban Váradi Gyuszi hegedűs az Anima Musicae Kamarazenekarral, 2017-ben Abouzahra Amira hegedűs a MÁV Kamarazenekar kíséretében, és 2018-ban Ninh Đức Hoàng Long operaénekes, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével mutatkozott be a berlini közönségnek.

Az Armel Opera Festival díjazottjaként 2017-ben Londonban, az idén 70 éves London Mozart Players kíséretében Holozsai Eszter fuvolista, 2018-ban pedig Kis Radu hegedűs játékát ismerhette meg a közönség.

Soma nagy izgalommal készül a londoni koncertre, amelynek különlegessége, hogy a London Mozart Players által meghirdetett zeneszerző verseny győztes művét elsőként ő fogja bemutatni: Matthew Olyver: Concerto in Clockwork (world premiere), továbbá Mozart: Piano Concerto No.20 in D minor, K.466 c. műve szerepel a programjában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.