Papageno Radio
Címlap Közös alkotómunkára hív a Csokonai Ifjúsági Program

Közös alkotómunkára hív a Csokonai Ifjúsági Program

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Csokonai Ifjúsági Program csapata a karantén idején is tevékeny, s arra biztatja a diákokat és a felnőtteket egyaránt, hogy legyenek részesei annak az alkotótérnek, amely rendszeresen kínál majd otthon megvalósítható, kreatív, izgalmas feladatokat.

A programokat a Csokonai Színház és a CSIP Facebook-oldalán teszik közzé, de létrehoztak egy csoportot is, ahová bárki jelentkezhet tagnak, s ahol majd megosztják az elkészült alkotásokat is.

Az első program a #karanténbakancslista volt, amelyben egyebek mellett arra a kérdésre várták a rajzolt, fotózott vagy épp filmezett élménybeszámolókat, hogy „Mi a legjobb dolog, amit a karantén hozott?”. A jelenlegi projekt a Maradj Otthon Majális, egy háromnapos esemény megtervezése a család számára.

Ide kapcsolódik:
Mesék, színházi előadások és más programok gyerekeknek – Folyamatosan frissítve

A CSIP tagjai számos fórumon tartják a kapcsolatot a diákokkal: a színházi nevelési program részeként iskolákban játszanak, a Fészek programban közösen gondolkodnak a színházról, színházi előadások kapcsán felmerülő kérdésekről fiatalokkal, előadásokhoz kapcsolódó elő-és/vagy utófoglalkozásokat tartanak. A kényszerű pihenő idején sem szeretnék nélkülözni lelkes tagjaikat, nézőiket, ezért gondolják, hogy a rendkívüli helyzet nemcsak korlátozásokkal jár együtt, hanem új lehetőségekkel és kihívásokkal is. Azt szeretnék, ha minél többen csatlakoznának friss kezdeményezésükhöz, hogy az alkotás örömével oldják a bezártság okozta esetleges feszültségeket.

Promóció

Stream és színház

X
X