Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo "Hallatlan örökség letéteményesei"

“Hallatlan örökség letéteményesei”

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek működéséről és finanszírozásáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója és Kovács Géza, a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója május 18-án, Budapesten.

- hirdetés -

A magyar kormány a minisztérium javaslatára 300 millió forint rendszeres támogatásban részesíti a Magyar Rádió Zenei Együtteseit, a szimfonikus zenekart, a vegyeskart és a gyermekkórust.

- hirdetés -

Balog Zoltán elmondta: az együttesek a klasszikus művek bemutatásán túl elősegítik a kortárs magyar zeneművészet népszerűsítését, valamint nemzeti értéket képviselnek. Úgy ítélték meg, hogy szükség van plusz támogatásra, amely segíti az együttesek értékőrző tevékenységét és a magas színvonal megtartását. A zenekari és a zenei előadóművészeti kultúránkkal ott vagyunk a világ térképén, s ez indokolja a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek támogatását a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészeti Nonprofit Kft.-n keresztül.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Melodika csoport

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója közölte: az MTVA megalakulásával több rádió, televízió és az MTI egyesítette erőforrásait annak érdekében, hogy hatékonyan működő közmédia épüljön fel. A rádióval érkező zenei együttesek értékként való megtartása és megőrzése az MTVA számára kiemelkedően fontos – hangsúlyozta, hozzáfűzve: a Magyar Rádió Zenei Együttesei integrált része a közmédiacsoportnak, ezért lényeges, hogy a finanszírozásuk a jelenben és a jövőben biztosított legyen, valamint a magas szakmai színvonal meg tudjon valósulni.

Kovács Géza, a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Vegyeskara és Gyermekkara különleges értéket képvisel.  Kiemelte:

ezekben az együttesekben olyan különleges készségek vannak, amelyek sok más kórusban és zenekarban nincsenek.

A muzsikusok lapról olvasásban például utolérhetetlenek és a kortárs magyar zene ápolásában is pótolhatatlan érdemeket szereztek. “Hallatlan örökség letéteményesei” és rossz volt nézni, hogy mindez már-már veszni látszik – fogalmazott. Hozzátette:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Vegyeskara és Gyermekkara az egész országé.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!