Papageno Radio
Intermezzo Kristóf Réka lett a Virtuózok tehetségkutató abszolút győztese

Kristóf Réka lett a Virtuózok tehetségkutató abszolút győztese

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató harmadik évadának június 2-i fináléjában a három korcsoport győztes, Abouzahra Amira és Kis Radu hegedű- valamint Kristóf Réka énektehetségek mérték össze az erejüket. A közönség döntése alapján az abszolút győztes Kristóf Réka lett, míg a közönségdíjat Nagy Zoltán Ferenc fiatal klarinétos érdemelte ki.

Abouzahra Amira a fináléban első fordulójában Hacsaturján Kardtáncát adta elő, míg Kis Radu előadásában Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyének III. tételét hallhattuk. Kristóf Réka Donna Elvira áriájával kápráztatta el a zsűrit és a közönséget Mozart Don Giovanni című operájából. A finálé második fordulójában a versenyzők filmslágerekeben bizonyíthattak.

A győztes egy éven át havi egymillió forintot, valamint külföldi fellépési lehetőségeket kap. A közönség díjazottját a középdöntőbe jutott 27 tehetségre leadott szavazatok alapján választották ki. Különdíjakat adott át Molnár Levente, az MTVA és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A finalisták produkcióit ide kattintva nézheti vissza.

A finálé műsorát Boros Misi zongorajátéka nyitotta, de az utolsó adásban fellépett az idei tehetségkutató két új zsűritagja, Várdai István Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész és Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is. A versenyzőket a fináléban a Budafoki Dohnányi Zenekar művészei kísérték Hollerung Gábor irányításával.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotta.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X