Papageno Radio
Intermezzo Ki énekelt a téli olimpia megnyitóján?

Ki énekelt a téli olimpia megnyitóján?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ismerjék meg a pjongcsangi megnyitón az olimpiai himnuszt éneklő koreai szopránt, Sumi Hwangot!

A 32 éves Sumi Hwang Szöuli Nemzeti Egyetemen diplomázott, majd a müncheni zene- és színművészeti főiskolán tanult. Több mesterkurzuson is részt vett. A salzburgi GRANDI VOCI verseny győztese és közönségdíjas, az Anneliese Rothenberger-verseny első helyezettje. 2014-ben megkapta az Emmerich Smola-díjat, amelyet a német SWR csatorna a fiatal tehetségek számára alapított. Ugyanebben az évben megnyerte a brüsszeli Erzsébet királynő-versenyt, majd a Theater Bonn tagja lett, ahol olyan szerepeket énekelt, mint Pamina, Liù és Fiordiligi.

Fellépett Genfben, Münchenben, szülőhazájának operájában is, emellett sokat koncertezik, állandó zongorista partnere Helmut Deutsch. Koncertezett számos német együttessel, köztük a Drezdai Staatskapellével (a 2014-es karácsonyi koncerten sokan megismerhették a nevét a ZDF közvetítésének köszönhetően), továbbá a BBC Szimfonikus Zenekarával és a Szöuli Filharmonikus Zenekarral is.

Jelenleg Bonnban Laurettaként (Gianni Schicchi), Susannaként (Figaro házassága) és Micaelaként (Carmen) láthatja a németországi közönség, Dél-Koreában pedig több koncertet fog adni, például a Bochumi Szimfonikus Zenekarral és a Szöuli Filharmonikusokkal.

Az olimpiai himnusz nem túl jó képminőséggel így hangzott Sumi Hwangtól:

(Via Slipped Disc, Sumi Hwang)

Promóció

X
X