Papageno Radio
Intermezzo Brit kampány a zenészek szabad munkavállalásáért

Brit kampány a zenészek szabad munkavállalásáért

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Egyesült Királyság zenészszakszervezete, Musicians’ Union (MU) aláírásgyűjtést kezdeményezett. A 25000 ember által aláírt petíció célja az, a brit kormány és a parlament a Brexit-tárgyalások során álljon ki a Brexit után is a zenészek szabad munkavállalása mellett.

Az aláírók között nem csupán professzionális muzsikusok írták alá, hanem olyan szülők is, akik gyerekeik jövőjéért aggódnak. A gyerekek ugyanis zenét tanulnak, zenészek szeretnének lenni, és ha az Európai Unión belül nehézzé válik a mozgás – mondta az egyik aláíró -, a szorgalmas, elhivatott és tehetséges fiatalok karrierje akár véget is érhet.

Alig tudnak megélni a brit zenészek

Egy skót édesanya, akinek a fia egy sikeres zenekarban játszik, arról beszélt, hogy a fia európaiként nőtt fel, az együttes tagjai Európa különböző országaiból származnak, és rengeteget turnéznak a kontinensen és világszerte. Egy angliai nő – akinek a fia szintén zenész – arra hivatkozik, hogy a világnak meg kell ismernie a brit tehetségeket, ehhez pedig utazni kell. Nem beszélve arról, amit egy harmadik édesanya hozott fel indokként: nehéz a megélhetés egy fiatal zenésznek. Zárt határokkal ez lehetetlenné válik.


(Via Musicians’ Union)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X