Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Wendler Enikő a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjében

Wendler Enikő a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A bécsi zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járó Wendler Enikő bejutott a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjébe, amelyre október 4-én kerül sor.

- hirdetés -

Wendler Enikő nevét a Virtuózok zenei tehetségkutatóban ismerte meg a nagyközönség. A fiatal fuvolista egy évvel ezelőtt a salzburgi Grand Prize Virtuoso International Music Competition győztese volt, idén tavasszal a Golden Classical Music Awards International Music Competition következményeként kapott meghívást a New York-i Carnegie Hallba, ahol március 13-án adott koncertet.

A Carnegie Hallba kapott meghívást Wendler Enikő

A japán verseny, amelynek művészeti vezetője Alexander Müllenbach, a világbéke és a kölcsönös megértés zászlaja alatt népszerűsíti a művészetet és a kultúrát. A döntőben öt korcsoportban versenyeznek a fiatal muzsikusok. Wendler Enikő a 11. osztályt fejezte be a budapesti Nádasi Ferenc Gimnáziumban, de októberben a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst Wien képviseletében versenyez, ahol Barbara Giesler Haase fuvolaosztályában, Doris Nicoletti irányításával tanul.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X