Papageno Radio
Intermezzo A 18. század óta nem látott előadásokkal készül a következő évadra a...

A 18. század óta nem látott előadásokkal készül a következő évadra a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vashegyi György együttesei újabb tartalmas sorozattal készülnek a következő évadra: Lemoyne, Purcell, Mozart, Albrechtsberger, Werner és Haydn – izgalmas névsor.

Jean-Baptiste Lemoyne 1785-ben íródott Phèdre című operájának a 18. század óta az első teljes előadására kerül sor – itt Budapesten, a Müpában. Az Orfeo Zenei Alapítvány és a velencei székhelyű régizenei központ, a Palazzetto Bru Zane közös produkciója izgalmas felfedezést ígér: a történelmi pillanat ismét méltó előadásban valósulhat meg kiváló francia szólisták és Vashegyi György együtteseinek előadásában. Az együttműködés keretében a művet – a korábbi magyar-francia közös produkciókhoz hasonlóan – lemezre is veszik, a nemzetközi hanglemezpiacon valószínűleg 2020-ban fog megjelenni.

Ezt követően novemberben egy Purcell-estet hallgathatunk meg szintén a Müpában: műsoron a Szent Cecília óda és a Dido és Aeneas!

2020. januárja ismét kuriózumokat tartogat, amelyek jelentős részben a magyar kulturális örökséghez kapcsolódnak: Johann Georg Albrechtsbergerszámtalan egyházi művének egyikét, a Domine, secundum actum meum kezdetűt, és az idei bérletesek által már megismert Gregor Joseph Werner 1763-ban született c-moll Requiemjét szintén a 18. század óta először hallhatjuk. A programot Mozart művei – a Sancta Maria, mater Dei valamint Ave verum corpus című motettái, és híres Requiemje – foglalják keretbe.

A sorozat a már Haydn életében is nagy sikert aratott A teremtés című oratóriumával zárul.

A korhű hangzásról a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar gondoskodik – vezényel: Vashegyi György.

A sorozatra EARLY BIRD akció keretében 30% kedvezménnyel váltható bérleteket 2019. február 5-ig az Orfeo Zenekar honlapján.

Promóció

X
X