Papageno Radio
Intermezzo Hogyan működhet együtt egy légitársaság és egy szimfonikus zenekar?

Hogyan működhet együtt egy légitársaság és egy szimfonikus zenekar?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A  Brussels Airlines és a Brüsszeli Filharmonikusok nemrég hozták nyilvánosságra frissen kötött szövetségüket, mely által a zenekar még több nemzetközi szereplési lehetőségre tehet szert. A légitársasággal való együttműködés emellett gyökeresen megváltoztatja az együttes turnézási módszereit és szokásait, ha pedig a kapcsolat kölcsönösen kifizetődő, bizonyára mások is követni fogják a forradalmi példát. 

A klasszikus zenei piacon első alkalommal jött létre ilyen jellegű partnerkapcsolat, mely által a zenekar minden eddiginél könnyebben építheti majd internacionlis kapcsolatrendszerét, valamint lehetősége nyílik egy minden eddiginél személyre szabottabb koncertrepertoár összeállítására is.

A Brüsszeli Filharmonikusok Belgium klasszikus zenei nagyköveteként ugyanis azt a célt tűzte maga elé, hogy globális szinten is vezető zenekarrá válik a közeljövőben.

A zenekar egyébként folyamatos beruházásokat vállal a siker érdekében: nagy hangsúlyt fektetnek a hatékony turnészervezésre, emellett pedig a világ legnevesebb művészeit hívják meg egy-egy produkcióra. A Brüsszeli Szimfonikusok karmestere Stéphane Denève, aki ezidáig számos elismerésben részesült.

Stéphane Denève – fotó: Geneviève Caron

A turnék egy sor speciális kihívás elé állítják az együtteseket. A legegyszerűbb és általában a legkritikusabb pont ezek közül a hangszerszállítás, amely, tudjuk, nem mindig megy zökkenőmentesen.

Ide kapcsolódik:
A tokokat nem, csak a hangszereket vihették fel a repülőre - videó

A másik probléma természetesen a költségvetés, valamint az idő. Nem sokan tehetik meg, hogy csupán egyetlen koncert miatt utazzanak el egy távoli városba, de azt sem, hogy egy külföldi turnéról hazarepüljenek esténként. Egy nagy létszámú zenekarnál természetesen mindez még bonyolultabb, és a legtöbb esetben számolni kell a bosszantó holtidő fogalmával is. A brüsszeli együttes e problémakör kiküszöbölésére olyan egyességet kötött a Brussels Airlines-szal, mely lehetővé teszi, hogy a távoli koncerthelyszínekről is már a fellépés után hazaérkezzenek a művészek, kiiktatva ezzel többek között a sokszor több órát vagy akár egy-két napot is felemésztő, teljesen értelmetlen várakozást.

When Brussels Philharmonic meets Brussels Airlines

Looks like there's music in the air… 🎶✈

Közzétette: Brussels Philharmonic – 2019. március 12., kedd

Az „egynapos visszatérés” koncepciója az együttes várakozásai szerint új és mélyreható tárgyalásokat fog eredményezni a különböző külföldi koncerthelyszínekkel és fesztiválszervezőkkel az adott színpadhoz igazodva létrehozható speciális zenekari repertoárról.

(Via Slipped Disc)

Promóció

X
X