Papageno Radio
Intermezzo Premierrel és jubileumi előadással ünnepel a Budapest Bábszínház

Premierrel és jubileumi előadással ünnepel a Budapest Bábszínház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Új bemutatóval, jubileumi előadással és nyílt próbával ünnepli a bábszínházi világnapot a Budapest Bábszínház március 21-én.

A bábszínházi világnapot a nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére 2003 óta ünnepli a szakma, világszerte. A magyar nyelvű bábosok határon innen és túl 2014-ben csatlakoztak a kezdeményezéshez, azóta is minden évben különleges programokkal, a közönséget lehetőleg bevonva mutatják meg a műfaj sokszínűségét ezen a napon.

Ide kapcsolódik:
Ascher Tamás: „Élénken élnek bennem a gyerekkori bábszínházi élményeim”

A március 21-én Mire gondol Alma? címmel mutatja be legújabb előadását a Budapest Bábszínház. Ezúttal legkisebb nézőiket, a 3 év alattiakat hívják utazásra saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket.

De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával?

Ezekre keresi a választ a rendező Varsányi Péter a két szereplővel, Pájer Alma Virággal és Pethő Gergővel.

Jubileumot is ünnepel a Budapest Bábszínház ezen a napon: 100. alkalommal láthatja a közönség a Nyúl Pétert, ezt az alkalmat a szereplők a gyerekekkel együtt tortával ünneplik meg. Természetesen most a bábokkal is egészen közelről találkozhatnak a kicsik.

18 órától pedig a bábszínház legújabb bemutatójának, a 80 nap alatt a Föld körülnek a próba-folyamatába nyerhetnek betekintést a nézők. Kuthy Ágnes rendező elmondta: Verne egzotikus országokban játszódó története lehetőséget ad a sokszínű tájak, kultúrák, különböző nemzetiségű emberek, a világ jellegzetes épületeinek bemutatására, amelyet a díszlet, a bábok és a zene is lekövet. A főszereplők, Teszárek Csaba (Mr. Fogg), Tatai Zsolt (Passepartout), Hannus Zoltán (Fix felügyelő) és Kovács Judit (Auda hercegnő) kivételével minden színész 3-4 karaktert játszik, ezért különösen érdekesnek ígérkezik a sokszereplős darab.

Promóció

Stream és színház

X
X