Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ön hallotta már Karosi Júlia Gershwin-lemezét?

Ön hallotta már Karosi Júlia Gershwin-lemezét?

Karosi Júlia 2018 őszén, George Gershwin születésének a 120. évfordulójára megjelent albumának egyik különlegessége, hogy élő koncertfelvételt rögzít. Május 31-én az Erőművház közönsége ismét élőben hallhatja a lemezt, a Karosi Júlia Quartet előadásában.

- hirdetés -

„Karosi Júlia énekesnő az egyik legválasztékosabb ízlésű hazai jazzelőadó, aki tudatosan építi saját repertoárját az igényes megszólalás és a közérthető, de egyértelműen modern stílus jegyében.” – írta Zipernovszky Kornél Karosi Júliáról az énekesnő 2019. február 10-i Müpa-koncertjét beharangozó cikkében.

- hirdetés -

A 2018 őszén megjelent Gerschwin-lemez ősbemutatója a Zeneakadémián volt. A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében, valamint hangzásvilágukban is egyediek, modernek. Akik jól ismerik Gershwin dalait, mint amilyen például a Summertime vagy az I got rhythm, azok számára is tartogat a lemezbemutató koncert izgalmas meglepetéseket.

„Júlia energikus időérzéke és játékossága egyik pillanatról a másikra új színnel tudja felruházni a zenei környezetet. Az énekesnő szólói izgalmasak, érzelmesek és meglepőek is olykor – a néhány pillanat erejéig felbukkanó, kiváló ízléssel elhelyezett autentikus zenei színezetek pontosan azt teszik hozzá a jazzénekszólókhoz, amitől – ha lehet – még egy cseppet izgalmasabbak lesznek. Júliának nemcsak énektechnikája és azonnal felismerhető, egyedi hangszíne teszi éneklését magával ragadóvá, hanem hibátlan kiejtése is, mely kényes faktor lehet általánosságban véve az énekeseknél. A Love is Here to Stay méltó tisztelgés a jazzirdalom egyik legfontosabb dalszerzője előtt és egy nagyon izgalmas lemez. Fiatal zenészgárda fantasztikus teljesítménye ez a korong” – írta Pázmándi Gergely kritikus a Gramofon 2018/4. számában.

A Love is Here to Stay című lemez bemutatója május 31-én, 19 órakor kezdődik a Wesselényi utcai Erőművházban. A fellépő formáció tagjai: Karosi Júlia Quartet tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora, Bögöthy Ádám – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.