Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Amerikában így rendeznek élő színházi előadásokat

Amerikában így rendeznek élő színházi előadásokat

A Barrington Stage Company Pittsfieldben, Massachussets államban működik 1995 óta. Bár a 2020-as évadot 2021-re viszik át, a közönséget nem szeretnék élő színház nélkül hagyni. Ezt azonban nem live streaming formában, hanem hagyományosan, tehát színházteremben, jegyvásárló nézőkkel, a színpadon színésszel, zenésszel rendezik meg.

- hirdetés -

A Barrington Stage Company figyelembe vett minden szabályt és lehetőséget, ennek megfelelően a játék- és a nézőteret érintően is a legnagyobb óvatossággal tervezte meg a különleges szezont. Az augusztus végi programsorozatban egyszemélyes előadásokat, prózai és zenés monoprodukciókat, valamint és felolvasó-színházi formában előadott, szintén monodráma-ősbemutatót láthatnak a nézők.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Már biztos: augusztus közepéig nem lesznek nagyobb rendezvények

A színház normál esetben 520 fő befogadására képes nagytermében harmadannyian foglalhatnak helyet. Ahogy az alábbi képen is látható, csak a színes csíkokkal jelzett helyekre adnak el jegyet, tehát minden második helyre és minden második sorba.

Barrington Stage Company (nézőtér koronavírus idején) – forrás: barringtonstageco.org

A székek ülőfelületét, karfáját és minden olyan felületet, amivel érintkezni lehet, az előadások után fertőtlenítenek. Az előadásokat egy részben játsszák, hogy elkerüljék a mosdók előtti sorbanállást. A nézőknek – akiknek azt ajánlják, nyomtassák ki otthon a jegyüket vagy válasszák az e-jegy opciót – kötelezően maszkot kell viselni, a színház pedig az előcsarnokban több helyre is fertőtlenítőt tesz ki. Egy szabadtéri produkciót is terveznek, a South Pacific című musical koncertverzióját, de ennél a rendezvénynél is figyelmbe veszik az előírt távolságok megtartását.

(Barrington Stage Company)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!