Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A koronavírus elleni küzdelem „láthatatlan hőseiről” készített mono előadást a Katona

A koronavírus elleni küzdelem „láthatatlan hőseiről” készített mono előadást a Katona

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szabadon elérhető a Történetek Európából: krízis és reflexiók című, online bemutatott nemzetközi produkció, amely a koronavírus-járvány „láthatatlan hőseivel” (kórházi ápolókkal, orvosokkal, kereskedelmi dolgozókkal, takarítókkal, sofőrökkel) készült interjúk alapján igyekszik feltérképezni a járvány sokak számára ismeretlen, mégis nagyon drámai aspektusait.

A stockholmi Királyi Színház, a Dramaten izgalmas kezdeményezésre hívta az európai színházakat, elsősorban a Mitos21 nemzetközi színházi hálózat tagjait, így a Katona József Színházat is – olyan közös projektre, amely a koronavírus-járvány „láthatatlan hőseivel” készült interjúk alapján igyekszik feltérképezni a járvány sokak számára ismeretlen, mégis nagyon drámai aspektusait.

- hirdetés -

Milyenek a munkájuk miatt a veszélynek leginkább kitett csoportok hétköznapjai? Milyen nehézségekkel kell szembenézniük, milyen döntéseket kell nap, mint nap meghozniuk? A megkérdezettek szabadon meséltek a tapasztalataikról; történeteiket drámaírók vagy dramaturgok szerkesztették monológokká és a résztvevő színházak színészei adják elő.

A Katona József Színház monológja önkéntesek történeteit dolgozza fel, előadja: Vizi Dávid, író/dramaturg: Török Tamara, rendezte: Máté Gábor.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X