Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy csepp Tamás-templom a fővárosban – Így zajlik a Budavári Bach Fesztivál

Egy csepp Tamás-templom a fővárosban – Így zajlik a Budavári Bach Fesztivál

Színes műsorral és különleges fellépőkkel zajlik egy hete a 7.Budavári Bach Fesztivál. Még három koncertet élvezhet a Nagyérdemű a Budavári Evangélikus Templomban, melyből a hétfői alkalom egy valódi gyöngyszem, ami a maga komplex meghittségével emelkedik ki az amúgy lehengerlő fesztiválprogramból.

- hirdetés -

Bach korálelőjátékaira viszonylag kevés figyelem fordul, pedig óriási kincset rejtenek magukban e szinte számolhatatlan mennyiségű- és a legkülönbözőbb kompozíciós fogásokat, stilisztikai elemeket, valamint regisztrációs lehetőségeket felsorakoztató művek. Témái maguk a korálok, melyek nem mások, mint a templomban több száz éve énekelt evangélikus gyülekezeti énekek.

- hirdetés -

A július 13-i koncert középpontjában ezek a művek állnak olyan formában, hogy elhangzásuk után kvártettben énekelve válaszul mindig felcsendülnek a hozzájuk tartozó korálok is, természetesen Bach harmonizációjában, így tisztelegve J. S. Bach-és a protestáns Egyházzene varázslatos tradíciója előtt. Budavár csodálatos Bach-orgonája a legmesszebbmenőkig kiszolgálja ezt az irodalmat, hiszen szinte nincs még egy olyan hangszer az országban, melyen minden kompromisszumot nélkülözően, ilyen színgazdagságban és autentikus hangzásban szólalhat meg a Mester életműve.

A fesztivál koncertjein belépődíjat nem szednek, de támogatói adományokat köszönettel fogadnak és kérik a koncertre látogatókat, hogy a maszk viselése mellett törekedjenek az ésszerű távolságtartásra is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.