Papageno Radio
Intermezzo Máltai lovaggá avatták Oláh Vilmos hegedűművészt

Máltai lovaggá avatták Oláh Vilmos hegedűművészt

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége július 18-án lovaggá avatta Oláh Vilmos hegedűművészt az elmúlt években végzett kulturális és humanitárius tevékenységének köszönhetően.

Oláh Vilmos hegedűművészt világszerte végzett kultúrdiplomáciai tevékenysége, humanitárius munkája, Magyarország legmagasabb szintű kulturális képviselete emelte a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend tagjai közé.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségét a közel ezer éves, világszerte elismert történelmi Máltai Lovagrend ihlette. A New York Államban, 1977-ben bejegyzet szervezetnek világszerte háromezer lovagja és dámája több, mint 70 országban tevékenykedik.

A jellegét tekintve humanitárius lovagrend fő küldetése – az ispotályos szolgálat – évszázadokon át fennmaradt, amit úgy műveltek, hogy az mindig megfelelt az adott történelmi korszak legmagasabb követelményeinek. Ennek tudható be, hogy szuverén lovagrend ma a 21. század kihívásaira és alapkövetelményeire alapozza humanitárius munkáját.

Ide kapcsolódik:
Oláh Vilmos: „Több mint húsz olasz mesterhangszert próbálhattam ki”

Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművész szólistaként és hangversenymesterként is a magyar és nemzetközi zenei élet egyik kiemelkedő szereplője. 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere. Szólistaként világszerte fellép, továbbá rendszeresen tart mesterkurzusokat.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!