Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Veszprémben szólal meg Auer Lipót egykori Stradivari-hegedűje

Veszprémben szólal meg Auer Lipót egykori Stradivari-hegedűje

Auer Lipót egykori hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon, amelyet augusztus 13-16. között rendeznek Veszprémben.

- hirdetés -

Kováts Péter, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy évek óta készülnek arra, hogy megszólaltassák Veszprémben az orosz hegedűiskola atyjának hangszerét, de eddig még nem tudtak megfelelő időpontot egyeztetni az azon játszó Vagyim Gluzmannal.

- hirdetés -

Idén a koronavírus-járvány miatt később, augusztus közepén lesz a rendezvény, így sikerült megszervezni, hogy a különleges, mély tónusú Stradivari-hegedűt is hallhassa a veszprémi közönség.

Ide kapcsolódik:
A Stradivari hegedűk legnagyobb rejtélye

A fesztiválon fellép még a két hegedűs, egy zongorista és egy nagybőgős alkotta Janoska Ensemble, akik virtuóz, jazzhez közel álló stílusban játszanak, valamint egy főleg barokk művekre épülő közös koncertet ad Miklósa Erika operaénekesnő a Mendelssohn Kamarazenekarral.

A tehetséggondozás jegyében színpadra lép két Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal, a veszprémi születésű Hartmann Domonkos csellista és Magyar Valentin zongorista.

Ide kapcsolódik:
Hartmann Domonkos: „Nem tudtam, hogy Várdai István ül majd a bizottságban”

A Szent Efrém Férfikart, valamint hagyományosan a Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész alkotta Auer Triót is hallhatja a közönség. Kováts Péter elmondta, koncertjeiket három helyszínen tartják: a Hangvillában, a veszprémi megyeháza Szent István termében, illetve a várban a Szent Mihály-bazilikában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.