Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Alexandre Dumas-t ünnepli ma a Google

Alexandre Dumas-t ünnepli ma a Google

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A francia írót, Alexandre Dumas-t idézi ma fel egyik legismertebb műve, a Monte Cristo grófja című regényével a Google. A mű első sorai ugyanis 176 éve, 1844. augusztus 28-án jelentek meg először.

Dumas, teljes nevén Dumas Davy de la Pailleterie 1802. július 24-én született az észak-francia Villers-Cotterêts településen. A fiú mindössze 31 évesen tábornokká kinevezett édesapja történeteit hallgatva szívta magába azt a sok élményt, melyek megmozgatták fantáziáját, és melyek alapul szolgáltak későbbi műveihez.

- hirdetés -

Dumas 1822-ben költözött Párizsba, ahol előbb újságot és színdarabokat írt. Volt rá példa, hogy egy színdarabként már elkészült történetet írt át regénnyé, mikor divatba jött a sajtóban folytatásos regények közlése. Hasonló formában jelent meg először a párizsi Les Journal des Débats (Viták lapja) című lapban a Monte Cristo grófja című regénye is. A mintegy két év alatt leközölt regény első sorai 1884. augusztus 28-án, azaz éppen 176 éve jelentek meg az újságban.

Az évforduló alkalmából dolgozta fel a regény történetét hét rajzban a Google felkérésére Matt Cruickshank grafikus – ez látható ma a kereső főoldalán.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X