Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Szebeni András fotográfus

Elhunyt Szebeni András fotográfus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

74 évesen meghalt Szebeni András fotográfus, tudatta barátja, Kincses Károly, a Magyar Fotográfiai Múzeum alapítója a Facebookon. Azt írja, Szebeni nagyon tudott élni. És most nagyon meg tudott halni.

Szebeni András 1946. április 30-án született Budapesten, és fotóriporterként kezdte pályáját 1972-ben a Nők Lapjánál, végigjárva a ranglétrát, majd a Playboy magyar kiadásánál dolgozott művészeti igazgatóként, de emellett számos hazai lapban voltak látható portréi és riportjai. Alapítója volt a Magyar Fotóriporterek Társaságának,  és elnökségi tagként vett részt a Magyar Fotóművészek Szövetsége munkájában.

- hirdetés -

Emlékezetes munkái között van a thaiföldi kábítószerfüggők mindennapjait és kezelésüket megörökítő sorozata Angyalok városa címmel, illetve a Téboly terápia című fotósorozata, melyben magyar elmegyógyintézetekben fotózott. De hazai kolostorok mindennapjait is dokumentálta, és a magyar és közép-európai rendszerváltást dokumentáló kötete, A vajszínű árnyalat is maradandó. Szebeni munkáját számos díjjal és állami kitüntetéssel ismerték el – írja róla a Mai Manó Ház blogja.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X