Papageno Radio
- hirdetés -
Színház „A méltósággal való megöregedés példaképe szeretnék lenni” - Julia Roberts 53 éves

„A méltósággal való megöregedés példaképe szeretnék lenni” – Julia Roberts 53 éves

Julia Fiona Roberts Oscar-díjas amerikai színésznő, filmproducer 1967. október 28-án született. Az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! című romantikus vígjátékkal alapozta meg pályafutását, mely által az egyik legkeresettebb hollywoodi színésznővé vált. 

- hirdetés -

Julia gyermekkorában imádta az állatokat, és állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Rögtön utána, 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

- hirdetés -

Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. A karrierjének újabb fordulópontja 2000-ben érkezett el, hiszen az Erin Brockovich, zűrös természet (2000) című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat, és 20 millió dolláros szerződésével a legjobban kereső színésznő is lett.

Richard Gere és Julia Roberts a Pretty Woman című filmben – forrás: MTV.com

Bár újabb rangos díjat nem nyert, a következő években is a legjobb rendezőkkel és színészekkel forgathatott. Volt alkalma együtt játszani George Clooney-val és Brad Pitt-tel az Ocean’s eleven – Tripla vagy semmiben (2000), de Clive Owen, Natalie Portman és Jude Law mellett szerepet kapott a Közelebb (2004) című filmben is. Az utóbbi években számos jelölés gyűjtött be az olyan sikerfilmekben nyújtott alakításával, mint a Charlie Wilson háborúja, a Kettős játék (2009) vagy az Augusztus Oklahomában (2013).

2017-ben a Harpers’s Bazaarnak adott interjúban bevallotta, a hirtelen jött siker, bizony, a fejébe szállt:  Egy beképzelt fruska voltam, ha filmet forgattam, nem lehetett könnyű együtt dolgozni velem. De a férjem, Daniel Moder megváltoztatott. A vele való találkozásom után találtam igazán magamra.

Több sikertelen kapcsolat után 2002-ben hozzáment Daniel Moder operatőrhöz, akivel azóta is boldog házasságban élnek három gyerekükkel, Hazel-lel, Phinneaus-szal és Harry-vel.

Julia Roberts az UNICEF keretein belül karitatív tevékenységet folytat. A People magazin A világ 50 leggyönyörűbb embere közé választotta.

(Via Wikipedia)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.