Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Bodóczky István képzőművész

Elhunyt Bodóczky István képzőművész

77 éves korában elhunyt Bodóczky István képzőművész, egyetemi tanár, aki alkotói munkája mellett művészgenerációk kinevelésében volt meghatározó, adta hírül az artportal.

- hirdetés -

Bodóczky István 1943-ban született Szolnokon. 1970-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán, ahol mesterei Barcsay Jenő és Fónyi Géza voltak.  Alkotói munkája mellett életének integráns része volt a pedagógia. Vizuális nevelésről írt könyveket, 1974-től a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola művésztanára, 1993-tól a Magyar Iparművészeti Főiskola Tanárképző Tanszék tanára, később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) címzetes egyetemi tanára, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) doktori iskolájának témavezetője. A világ számos országában állított ki, tanított és tartott workshopokat. „Az évek során egyre inkább tudatosult bennem, hogy a tanítás is szerves része művészeti tevékenységemnek” – írta utolsó kiállításához fűzött rövid önéletrajzában.

Utolsó kiállításához fűzött személyes kommentárja: „A kiállítás címe unokáim egyik vidám játékából származik. Ebben a játékban a halál nem elborzasztó vég, inkább csupán átlépés egy másik dimenzióba, láthatatlanná válás tettetése, eltávolodás.”

Kiállítása, amelynek befejezését még megérhette, október 27-én nyílik meg Játsszuk azt, hogy meghaltunk címmel a budapesti Artus-ban.

(Via artportal)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.