Papageno Radio
Intermezzo A Német Zenei Tanács kivívta az áthidaló segélyprogramot a szabadúszó művészek számára

A Német Zenei Tanács kivívta az áthidaló segélyprogramot a szabadúszó művészek számára

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Olaf Scholz szövetségi pénzügyminiszter és Peter Altmaier szövetségi gazdasági miniszter arról tett bejelentést, hogy a vírus miatti leállásban érintett szabadúszó művészek illetve vállalkozók először pályázhatnak pénzügyi támogatásra, amelyet a megélhetési költségeikre fordíthatnak.

A „Novemberhilfen” („Novemberi segítség”) program keretében a szabadfoglalkozásúak egyfajta fiktív vállalkozói munkabérre jogosultak, amely a 2019-es átlagos havi jövedelmük 75% -át teszi ki. Emellett a „Neustarthilfe für Soloselbstständige”, tehát az „Szabadúszók újrakezdési támogatása” 2021 januárja és júniusa között összesen 5000 euró vissza nem térítendő támogatást biztosít az érintetteknek. A pályázatokat november végétől lehet majd benyújtani. A Német Zenei Tanács főtitkára, Prof. Christian Höppner köszönetet mondott a gyors segítségért, és azt hangsúlyozta, hogy a kultúra a társadalmi integráció eszköze és mint ilyen, létszükséglet.

A korábbi támogatási szabályozás szerint a szabadúszóknak azt kellett bizonyítaniuk, hogy bevételük legalább 80%-át a bezárások által érintett intézmények által termelik, de a kormány elismerte, hogy ez aránytalanul nagy akadályt állított a művészek elé. Ezt a szabályozást meg is változtatták.

(Via nmz.de)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X