Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar. Az Orientale lumen – Kelet Világossága című sorozatukban 2021-ben négy alkalommal várják a közönséget.

- hirdetés -

A sorozat 2021 januárjában Kertesi Ingriddel indul útjára, aki a nyitóhangversenyen erre az alkalomra készített feldolgozásokat és átiratokat ad elő. Nikodimosz Kabarnosz archimandrita első alkalommal látogat Magyarországra, a görög szerzetes a bizánci zene egyik legismertebb nagykövete a világban.

- hirdetés -

Különleges pünkösdi koncerttel készül a Vaszilij Blazsennij-székesegyházban rendszeres szolgálatot ellátó Doros Énekegyüttes, amely 2019-ben volt az Orientale lumen sorozat vendége. A jubileumi sorozat 2021 szeptemberében Adrian Sirbuval zárul, aki szólistaként most először lép fel Magyarországon.

Ide kapcsolódik:
A 150 éve született Mahatma Gandhi előtt tiszteleg a Szent Efrém Férfikar új videóklipje

A Bubnó Tamás által alapított nyolctagú együttes Orientale lumen című saját sorozata tíz éve indult útjára. A sorozatban a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hallhatók nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.