Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Klippremier a Papagenón – Quintetté alakult Oláh Kálmán Jr. formációja

Klippremier a Papagenón – Quintetté alakult Oláh Kálmán Jr. formációja

Az újonnan alakult Oláh Kálmán Jr. Quintet két saját szerzeménnyel is debütál 2021-ben. Az együtteshez nemrég Molnár Sándor csatlakozott, a közös munka eredményébe pedig elsőként a Papageno olvasóinak engednek bepillantást.

- hirdetés -

„A formációm quartetként már létezett korábban, azonban úgy éreztem, hogy komplexebb összhatást tudnánk elérni, ha kiegészülnénk még egy szólistával. Felkértem Molnár Sándort, aki örömmel csatlakozott hozzánk tenor szaxofonnal. A tenor és a szoprán szaxofon hangzása maximálisan illeszkedik a zenei világomba” – mondja Ifj. Oláh Kálmán, aki az új szerzemények kapcsán hozzátette, hogy „mindkét kompozíciómnál a klasszikus gyökerekhez nyúltam vissza. Az Impromtu című szerzeményemnél barokk zenei hatások érvényesülnek, míg a Donatella esetében a romantikus dallamvezetés dominál. Utóbbit kifejezetten Rachmaninov varázslatos harmónia- és dallamvilága ihlette.”

- hirdetés -

Az Oláh Kálmán Jr. Quintet tagjai: Oláh Kálmán Jr. és Molnár Sándor (szaxofon), Oláh Krisztián (zongora), Jónás Géza (nagybőgő), Márkosi András (dob).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!