Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A színházak újranyitását kéri Riccardo Muti az új olasz miniszterelnöktől

A színházak újranyitását kéri Riccardo Muti az új olasz miniszterelnöktől

Riccardo Muti világhírű karmester Olaszország új miniszterelnökéhez, Mario Draghihoz fordult, hogy segítsen újraindítani a színházi és zenei életet.

- hirdetés -

„Szerintem itt az ideje, hogy változtassunk: a kultúra országa vagyunk, de a legtöbb színházunk be van zárva. Ezért arra kértem Draghi miniszterelnököt – akit rendkívüli embernek tartok –, hogy állítsa helyre az országunk kultúrán belüli rangját” – mondta el a 79 éves karmester.

Olaszországban 2020. január 31-én vezették be az egészségügyi vészhelyzetet, amely azóta is érvényben van. 2021. február 1-től enyhítettek a szigorú korlátozásokon, így újra kinyithattak a vendéglátóhelyek és múzeumok is.

- hirdetés -

Muti legközelebb a torinói Teatro Regióban lép pódiumra első alkalommal, ahol Mozart Cosí fan tutte című operáját mutatják be a lánya, Chiara Muti rendezésében. Az előadás premierjét március 11-én, streamelve tartják.

Ide kapcsolódik:
Kinyitnak a múzeumok Olaszországban

„Rendkívüli atmoszférát, komolyságot és hajlandóságot tapasztalok itt – ez nem minden színházban van így ebben a nehéz időszakban” – dicsérte Muti a torinói színház munkatársait.

(Via Italy 24 news)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.