Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Rangos színházi díjat nyert Zakariás Zalán és Kató Emőke Romániában

Rangos színházi díjat nyert Zakariás Zalán és Kató Emőke Romániában

Július 19-én este adták át a Romániai Színházak Szövetsége, az UNITER díjait, amelynek nyertesei között két magyar alkotó, Zakariás Zalán rendező és Kató Emőke színművész is szerepel.

- hirdetés -

Zakariás a legjobb televíziós előadás díját kapta meg a Rövidek című alkotásért, Kató pedig a legjobb női főszereplő lett a Minden, amit Alois elvett tőlem című darabban nyújtott alakításának köszönhetően. A háromtagú zsűri a 2020. január 1. és december 31. közötti bemutatott előadásokból, rádiójátékokból és televíziós/online feldolgozásokból válogatott.

- hirdetés -

A Rövidek Samuel Beckett szövegeiből készült a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A filmes színházi kísérletnek nevezett premiert a járványhelyzetben online tartották. Zakariás Erdélyben rendezett előadásai több alkalommal vendégszerepeltek Magyarországon, és a budapesti Nemzeti Színházban is több produkciót jegyez rendezőként, a Győri Nemzeti Színház új művészeti vezetője.

A Minden, amit Alois elvett tőlem a kolozsvári független színházi műhely, a Reactor előadása, amelyben Kató Emőke a női főszereplőt, Nagy Esztert alakítja. A színésznő a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!