Papageno Radio
Film Diana hercegné életéről szóló musical jön a Netflixen - videó

Diana hercegné életéről szóló musical jön a Netflixen – videó

Megérkezett az első előzetes a Diana: a musical című produkcióhoz. Az 1997-ben elhunyt Diana Spencer életéről szóló darab a streamszolgáltatón még az előtt megjelenik, hogy a Broadway játszották volna.

A Diana: The Musical-t 2020 márciusában mutatták be a Broadway-en, de szinte azonnal le is került a műsorról, mivel a színházak bezártak a COVID-19 járvány miatt. Így a darabot csak néhány bemutató előadás erejéig játszották. Illetve sor került egy különleges, közönség nélküli előadásra is még 2020-ban, amelyet a Netflix kamerái rögzítettak. Így az a különös helyzet állt elő, hogy a streamszolgáltató előfizetői hamarabb láthatják a darabot, mint a színházbajáró közönség. A Netflix kínálatában október 1-től elérhető a musical, míg a színházak újranyitásának függvényében úgy tűnik, hogy decembertől látoható majd színpadon.

A címszerepet Jeanna de Waal alakítja, Károly herceget Roe Hartrampf, Kamillát Erin Davie, Judy Kaye pedig II. Erzsébetként tűnik majd fel.

 

A Diana a Wales-i hercegné történetét meséli el a Károly herceggel kötött házasság, annak viharai, gyermekei születése, a sajtóval és a Palotával való ellentmondásos viszonyával együtt. Az angol sajtóban már most megjelentek az aggódó hangok a darab bizonyos részletei, illetve a dalok szövege miatt – számolt be a Daily Mail. Az egyik jelenetben II. Erzsébet karaktere megkérdőjelezi a szerep szerinti menye elmeállapotát, az egyik dalban pedig a hercegnő arról énekel, hogy Károlynak le kell mondania, hogy fia, Vilmos elfoglalhassa a trónt. De a hercegnő és állítólagos szeretőjének ágyjelenete is nagy port kavart.

„Az a lehetőség, hogy a műsorunkat először a Netflix nemzetközi közönségével osszuk meg és aztán élő közönség előtt is játszhassuk a Broadwayen olyan lehetőség, amiről több mint egy éve álmodunk” – áll a show producereinek közleményében.

Érdekes adalék, hogy szintén a Netflixen fut a királyi család életéről és történetéről szóló, valós elemeket is felhasználó fikciós sorozat, a Korona / The Crown, amelynek mostani évadai értek el Károly és Diana házasságához és a gyermekeik születéséhez.

(via Variety)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!