Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Március 8., 19:00 - Miklósa Erika, Balázs János és Horváth...

Közvetítés – Március 8., 19:00 – Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István a Cziffra Fesztiválon

Március 8-án 19 órakor kerül sor Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje a Cziffra György-Emlékév keretein belül. Az áriakoncert a Filharmónia Magyarország, a Cziffra Fesztivál és a Papageno felületein is élőben követhető.

- hirdetés -

Balázs János 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, amellyel példaképének állít emléket. A Filharmónia Magyarország három online hangversennyel vesz részt a Cziffra 100 Emlékév programjaiban. A három koncert Cziffra György életútjának jelentős állomásait idézi fel.

- hirdetés -

Március 8-án, a klasszikus zenéhez fűződő kapcsolata jelenik meg Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István koncertjén, majd Lajkó Félix koncertjén figyelhetjük meg az improvizáció művészetét, végül a bárzongorista életszakaszát Tompos Kátya és Balázs János eleveníti fel április 14-én.

Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely saját zenei területüket köti össze. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában, s újbóli fellángolását a múlt évszázadban.

Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak. 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz. A varázsfuvola Éj királynőjének szerepében meghódította a világ összes jelentős színpadát Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig.

Balázs János, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes Művésze. A 2013/2014-es koncertidényben elnyerte a Rising Star Évad művésze díját, ezáltal Európa legnagyobb koncerttermeiben turnézott. Hat nemzetközi zongoraverseny győztese Japántól Amerikáig. Megkapta a fiatal művészeknek járó legnagyobb elismerést, a Junior Prima díjat, 2015-ben Liszt Ferenc-díjban részesült, valamint év végén Gramofon-díjat kapott.

Ide kapcsolódik:
Közvetítés - 30 éve debütált az Opera színpadán Miklósa Erika

Horváth István Almaviva gróf szerepében debütált pályája elején, majd nagy sikerrel énekelte az Ory grófja címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban. Operaszínpadon partnerei között olyan neves művészek szerepelnek, mint Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Juan Pons, Roberto Scandiuzzi és Roberto Abbado. Horváth István tehetségét Juventus díjjal, valamint Simándy József-emlékplakett-tel is díjazták.

A trió műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel a műsorát. Az este folyamán egy álomutazáson vehet részt a közönség, mely során találkozhatnak a zeneirodalom gyöngyszemeivel. Liszt ringat el minket utunk elején, Ha álmom mély című művével. Majd Bellini Az alvajáró című műve és Verdi Álarcosbálja engednek betekintést a női szív rejtelmeibe. Ezután szabadon engedhetjük fantáziánkat Gershwin jazz-dalaival. Balázs János improvizációi segítségével szárnyalhat a fellegekbe a képzeletünk, Horváth István humorával és Miklósa Erika nőiességével, kedvességével fűszerezve. Az operettel a nevetés és a vidám szabadság tesz könnyeddé minket. Részleteket hallhatunk a Turandotból, a Csárdáskirálynőből, A montmartre-i ibolya előadásból. Végezetül Erkel Ferenc két világhírű operarészlete kerül színre, a Bánk bán és a Hunyadi László.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.