Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Altalena Közvetítés - Április 11., 18:00 - Berecz Mihállyal indul az Altalena házikoncert-sorozata

Közvetítés – Április 11., 18:00 – Berecz Mihállyal indul az Altalena házikoncert-sorozata

Berecz Mihály Junior Prima díjas zongoraművész nyitja az Altalena zenei közösség új házikoncert-sorozatát, melynek egy családiház nappalija ad otthont. A koncerten, melyet a Papageno és az Altalena felületein lehet majd követni április 11-én 18 órától a fiatal művész Mozart, Schubert és Bartók szonátáiból válogat.

- hirdetés -

Az Altalena zenei közösség most induló házikoncert-sorozatának hangversenyeire rendhagyó módon nem egy impozáns, tágas teremben, hanem egy Budapesthez közeli település, Telki egy családi házának nappalijában kerül sor. A meghitt és otthonos közeg a zenész és zenehallgató számára is egészen újszerű, a szalonzenélés legnemesebb hagyományait megidéző előadásokat ígér. A baráti-családi muzsikálások hangulatát pedig – melyek színvonaláról hazánk legkiválóbb előadói gondoskodnak – az online közvetítésnek köszönhetően saját kanapénkról élvezhetjük.

- hirdetés -

Az első esten Mozart két utolsó zongoraszonátája mellett, Schubert korai A-dúr darabja (D 664) és Bartók Szonátája kerül műsorra. A választás jól mutatja a fiatal muzsikus, Berecz Mihály széleskörű érdeklődését, nyitottságát a klasszikus zene különböző arcai és korszakai iránt.

Ide kapcsolódik:
Berecz Mihály: „Minden fejben dől el”

A fiatal zenészgeneráció egyik legfoglalkoztatottabb zongoristája 16 évesen mutatkozott be Ravel G-dúr zongoraversenyével a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Kocsis Zoltán vezényletével. Életének meghatározó tanáregyéniségei többek között Major Edit, Belák Erzsébet, Kocsis Zoltán, Wagner Rita, Vásáry Tamás és Christopher Elton. Olyan karmesterekkel lépett színpadra, mint Keller András, Záborszky Kálmán vagy Vashegyi György. Berecz Mihály a Concerto Budapest koncertjeinek rendszeres fellépője.

Berecz Mihály szólóestje az Altalena házikoncert-sorozat első eseménye – a fiatal zongorista fellépését április 15-én Agócs Gergely népzenei műsora, májusban Balog Alexandra zongora- és Szutrély Katalin énekművész fellépése, majd Berecz András estje követi.

Az Altalena-estek részletes programja ide kattintva olvasható.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.