Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. szeptember 4-10.

Programajánló – 2017. szeptember 4-10.

A színházi és koncertszezon beindulására még egy kicsit várni kell, de már lehet szemezgetni a különleges eseményeket, és őszelő is tartogat remek fesztiválokat.

szeptember 4.

Vidéki Színházak Fesztiválja

- hirdetés -

Évad közben a vidéki színházak üzemmenetébe nem könnyű beilleszteni a budapesti vendégjátékot, és a budapesti hétköznapokból is a logisztika miatt okozhat problémát még a legelvetemültebb rajongók számára is a vidéki kirándulás. Egy nyugalmasabb időszakban, szeptember elején – immár hagyományosan –  amolyan szezonfelütésképp azonban a Thália Színház segítségével minden nehézség áthidalható, és egy hét alatt kilenc alkotóműhely előadásai tekinthetők meg. Széles a szerzői, rendezői és műfaji skála, klasszikus és kortárs, magyar és külföldi szerzők, ős- és hazai bemutatók egyaránt szerepelnek rajta. Természetesen azt ajánljuk, egyetlen előadást se hagyjanak ki, váltsanak fesztiválbérletet, de ha a kedves olvasó igazán jót akar magának, nézze meg három „nagyvad” igazán nagy alakítását: Bányai Kelemen Barnát Ivanov, Fodor Tamást Boguslawski és Kocsis Pált Platonov szerepében.

- hirdetés -

mikor: szeptember 4-10.; hol: Thália Színház; mennyi: 1500-2000 Ft; további információ

Vidéki Színházak Fesztiválja 2017 – különszám

szeptember 5.

Kora esti hangverseny Zsoldos Bálinttal

Zsoldos Bálint Beethoven e-moll, valamint Asz-dúr szonátáját választotta szólóestjének nyitányául, a koncert második felépeb pedig két Debussy-opus és egy Kodály.meditáció során élvezhetjük játékának sokszínűségét.

mikor: 19.00; hol: Magyar Rádió Márványterme; mennyi: 1000/1500 Ft

A csodát magunktól kell várni

Újabb fontos verbatim színházi előadás a Panodrámától, Rózsa Milán politikai és melegjogi aktivistáról, „a magyar Harvey Milkről”, akiről sok szó esett életében és halálában is.

mikor: 20.00 (szeptember 6-án is); hol: Trafó; mennyi: 1900/2400 Ft; további információ

szeptember 6.

Ember Sári: Hosszúélet

Nem túlzás: az új generáció egyik sztárművésze Ember Sári. Személyes, titokzatos, okos művek. A családi örökség, a bonyolult múlt feldolgozása az absztrakció eszközeivel.

mikor: kedd-péntek 12.00-18.00 (szeptember 29-ig); hol: Molnár Ani Galéria; mennyi: ingyenes; további információ

szeptember 7.

Concerto, 5. vonósnégyes

A Forte Társulat előadása zsigeri és intellektuális élményt kínál nézőjének, vásároljon jegyet akár azért, mert megrögzött Bartók-, akár azért, mert rendíthetetlen Horváth Csaba-rajongó.

mikor: 20.00; hol: Benczúr-kert; mennyi: 3900 Ft; további információ

Benczúr Kerti Esték 2017 – különszám

szeptember 8.

Kerekdomb Fesztivál

Koncertek, kiállítások, filmvetítések, színházi előadások, gyerekprogramok, futóversenyek, pincemustrák Tállyán.

Őszi Kerekdomb 2017 – különszám

szeptember 9.

DJ – Don Giovanni

Sok éve volt Zsámbékon, a Színházi Bázison egy Don Giovanni, abban játszotta Leporellót Paizs Miklós, sőt a Mozart-zenére írt új szöveget is jegyezte. Ezt játssza el egyedül, ujjbábokkal.

mikor: 19.00; hol: RS9 Színház; mennyi: 2500 Ft; további információ

Georgina von Benza áriaestje

A Hessisches Staatstheater Wiesbaden és a müncheni Bayerische Staatsoper egykori szólistája és állandó tagja ünnepli jubileumát pályatársával, a skandináv származású mezzoszoprán Katja Lytinggel és tenor kollégájával, Bándi Jánossal, akinek “hangja széles skálájú, csodálatos, gazdag színezetű”.

mikor: 19.30; hol: Vigadó; mennyi: 4000/6000 Ft; további információ

szeptember 10.

Szabó Balázs (mesterharmónium) koncertje

A Bach-előadóként és orgonaszakértőként is méltán népszerű művész a miskolci jezsuita gimnáziumban érettségizett, diplomakoncertjét a Mária utcai templomban adta. Szabó Balázs különleges mesterharmóniumja az orgonát és a szimfonikus zenekar hangszíneit idézi, ugyanakkor a beépített kalapácsmechanikának köszönhetően a zongorához hasonlóan briliáns, rendkívül virtuóz játékmód is lehetséges rajta, és a lábfújtatás révén az énekhanghoz hasonlóan árnyalható a megszólalás dinamikája. S mivel ezúttal nem a karzatról játszik majd, hanem a szentélyből, a jezsuita nagymisén és azt követő fél órában egészen közelről figyelhetjük majd meg különleges technikáját.

mikor: 11.00; hol: Jézus Szíve-templom; mennyi: ingyenes

Szent Efrém Férfikar

15 éves a Szent Efrém Férfikar

Bubnó Tamás véletleül lelte meg Boksay János liturgiáját 2002-ben Kárpátalján. A megtalált mű véletlenül éppen egy férfikari liturgia volt, és véletlenül pont volt rá lehetősége, hogy összeverbuváljon egy kórusnyi tehetséges énekest, hogy rögzítsék a darabot, és ezzel elindítsák a Szent Efrém Férfikar karrierjét. A születésnapi koncerten egy, a közönség által megalkotott top 10-es lista is elhangzik majd.

mikor: 19.30; hol: BMC, mennyi: 2000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!